Anton och Lovisa leder i världscupen

När halva världscupseglingarna i klassiska Trofeo Princesa Sofia på Mallorca är avklarade toppar OS-klara Anton Dahlberg/Lovisa Karlsson i 470-klassen. I torsdagens tre seglingar inledde de med en åttonde plats för att sedan vinna både det andra och tredje racet.

– Idag trivdes vi på vattnet. Framför allt gjorde vi varandra bättre i varje race vilket resulterade i att vi tog smarta beslut. Stundtals seglade vi fort på kryssen, vilket också hjälpte oss.

Efter totalt sex race med två jämna grupper i 470 kommer nu de 35 bästa att segla i samma grupp (guldfleet). Tävlingarna avslutas på lördag med ett medaljrace där de tio främsta gör upp om medaljerna och där dubbla poäng står på spel.

– Nu går vi in i guldfinalen i pole position och det tycker vi om. Vi har hela veckan sagt att vi vill prestera på vår högsta nivå här. Det gäller särskilt i guldfinalen då allt blir tajtare, säger Anton.

I 49erFX, där Vilma Bobeck/Rebecca Netzler är med och slåss i toppen, har de inte bara motståndarna att kämpa mot, utan också mot envisa förkylningar. Trots det fick de serien 10-2-12-1 i dagens fyra race och de ligger på femte plats i totalen – endast tre poäng från en pallplats.

– Vi mår ok. Vi är inte mycket sämre, men tyvärr inte så mycket bättre heller. Vi kämpar och ger oss inte, säger Rebecca och fortsätter:

– Vi är generellt nöjda men det finns fortfarande några bitar att slipa på inför guldfinalen. Den klassiska delen, som starter, var inte hundraprocentiga idag. Men vi tar nya tag imorgon. Vi får steppa upp lite i guldfinalen för att hänga på de snabbaste.

I Nacra fortsätter Emil Järudd/Hanna Jonsson att segla stabilt. I torsdagens tre seglingar blev de 10-6-10. Inför guldfinalen är de på sjunde plats och bara fem poäng från en pallplats.

Läs mer: www.trofeoprincesasofia.org