KSSS startar kappseglingskurs för kvinnor

Upptäck spänningen och gemenskapen med kappsegling! KSSS har identifierat ett stort intresse att lära sig mer om segling och kappsegling bland vuxna, i synnerhet bland kvinnor. Vår nya kappseglingskurs för kvinnor erbjuder en möjlighet att lära sig grunderna i kappsegling, prova olika positioner ombord på en J/70, samt träna och tävla med likasinnade. Välkommen att anmäla dig!

När: Onsdagar med start den 8 maj kl 18:00. Totalt sex tillfällen.

Var: KSSS Saltsjöbaden, Hotellvägen 9. 

Hur: Du anmäler dig själv till kursen men kan även komma som en grupp. På plats delar vi deltagarna i besättningar på 4-5 personer.
Våra duktiga instruktörer går igenom grunderna i kappsegling och vi lär oss att segla båten, hantera manövrar, segla runt banan, starta och tävla på ett lättsamt sätt mot andra båtar på banan. Man kommer att få prova olika positioner på båten.

Båten: Båten ni seglar är en J/70. En modern sportig kölbåt med gennaker som kräver att besättningen på 4-5 personer kan samarbeta för att ta sig runt kappseglingsbanan på ett bra sätt. Detta är ett av de bästa verktygen om du vill lära dig segla. Vi kommer att använda upp till sex likadana båtar beroende på hur många som anmäler sig.

Vem är du/förkunskaper: Du har seglat lite förut och kan lite grunder men är nyfiken på att lära mer och gärna kappsegling. Eller så vill du komma tillbaka till kappseglingen efter en tids uppehåll. Du är nyfiken och intresserad, är inte rädd för at ta i om det krävs och du tycker om att jobba i ett lag.

PS. Vi tar gärna en Aftersail. Men det gör vi efter avslutat träningspass.

 

Pris: 4 500 kr

Anmäl dig här

 

Vid frågor kontakta gärna Hans Broman, [email protected]