ksss nyheter

 • Felaktigt straff enligt domarchefen

  2017-05-30 - America's Cup

  Artemis Racing mötte på måndagen Nya Zeeland i det jämnaste racet hittills i America’s Cup på Bermuda. Efter ett omtvistat straff kostade svenskbåten segern.

 • Artemis tappade poäng efter dubbla straff

  2017-05-29 - America's Cup

  Artemis Racing mötte på måndagen Nya Zeeland i det jämnaste racet hittills i America’s Cup på Bermuda. En tjuvstart och ett dramatiskt straff snuvade svenskbåten på segern.

 • Calle Lagerberg vinner optimisternas Rikskvalserie.

  2017-05-29 - Kappsegling, Träning

  Under helgen var sista rikskvalet för optimisterna i Kullavik där representationslagen tas ut till VM, EM och JNoM. Team KSSS gjorde ett strålande jobb och knep inte mindre än sju av tolv platser till VM och EM.

 • Artemis bröt USA:s segersvit

  2017-05-29 - America's Cup

  Artemis Racing hittade äntligen rätt i starten och blev det första laget som lyckats vinna mot Oracle Team USA, försvararna av America’s Cup-bucklan.

 • Varm och välseglad Saltsjöbadsregatta

  2017-05-28 - Kappsegling, KSSS

  I strålande sol och lätta vindar seglades KSSS klassikern Saltsjöbadsregattan. Under helgen bjöds det på vackert väder och underhållande segling i de tre deltagande klasserna, Neptunkryssare, Folkbåt ...

 • Bra start av Artemis

  2017-05-28 - America's Cup

  Svenska Artemis Racing vann sin första match i America’s Cup på Bermuda. Efter en stark comeback mot Japan kunde de dock inte vända nästa match mot Storbritannien.

 • KSSS till semifinal i GSYS International TeamRace

  2017-05-27 - Kappsegling

  Efter en ytterst tuff kvalomgång om 45 race, på Stockholms Ström, har KSSS tagit sig vidare till semifinal i GSYS International TeamRace där man möter NYYC, YCCS samt RTYC i söndagens semifinal.

 • America’s Cup direktsänds i TV4 Sport

  2017-05-25 - America's Cup

  På fredag startar den 35:e upplagan av America’s Cup och svenska Artemis Racing är en av favoriterna till att vinna seglingssportens mest prestigefulla buckla. TV4 sänder de spektakulära seglingarna ...

 • ÅF Offshore Race-generalen - Magnus Woxén

  2017-05-22 - ÅF Offshore Race

  Årets tävlingsledare och ÅFOR-general - Magnus ”Bagi” Woxén - har själv seglat ett 25-tal varv runt Gotland och korades som totalvinnare i ORCi både 2015 och 2016. Han är en välkänd profil för det fl ...

 • KSSS vann första omgången i Allsvenskan Segling

  2017-05-21 - Kappsegling, KSSS

  Det blev KSSS som i en oerhört jämn sista segling kom på den nödvändiga andraplatsen som betydde seger totalt i Strängnäs. Tvåa blev Cape Crow Yacht Club på samma poäng som KSSS men med färre segrar. ...

 • Mange Olsson Priset 2017 till Santiago Lange

  2017-05-21 - Kappsegling

  Den argentinska seglaren och olympiska guldmedaljören Santiago "Santi" Lange har tilldelats Magnus ”Mange” Olsson Priset 2017. Den 55 år unga seglaren vann guldmedaljen i Nacra 17 i Rio-OS 2016. Han ...

 • KSSS i topp i Strängnäs

  2017-05-20 - Kappsegling, KSSS

  Andra dagen av Allsvenskan Segling i Strängnäs bjöd på perfekta förhållanden, solsken, vindar runt 5–7 m/s och landnära seglingar inför hundratals åskådare – och KSSS i topp av den allsvenska tabelle ...

Visa fler nyheter

Svenska Sjö

KSSS är Sveriges och en av världens ledande seglingsklubbar sett till storlek, ålder och sportsliga framgångar. Klubben är en av världens fem äldsta i sitt slag och den näst äldsta idrottsföreningen i Sverige efter Upsala Simsällskap.

Med cirka 5 800 medlemmar är KSSS världens näst största seglingsklubb. Bland sportsliga framgångar kan nämnas 15 olympiska medaljer och segrar i de flesta större nationella och internationella seglingstävlingar under årens lopp.

Läs Ordförande Staffan Saléns blogg här: Blogg

Artemis Racing deltar i America’s Cup World Series och RC44 Championship Tour. Artemis Racing seglar för Kungliga Svenska Segel Sällskapet (KSSS).