ÅF Offshore Race 2012

ÅF Offshore Race 28 juni - 4 juli 2012

ÅF Offshore Race 2012 kommer framför allt att gå till historien som den kappseglingen runt Gotland där alla båtarna för första gången startade inne på Stockholms Ström.

Det finns givetvis en del att utveckla och förbättra, men i många stycken blev det en succé, inte minst publikmässigt. Över 100 000 åskådare såg starterna på lördagen och söndagen. Förhållandena var också mycket bra med en frisk halvvind / undanvind ut från Stockholm. Och i eventområdet på Blasieholmen och Skeppsholmen var det liv och rörelse från torsdag till söndag.

Kappsegling bjöd på en del dramatik och omväxlande väder. Camilla från KNS och med skepparen Johan Frost tog en välförtjänt seger före Blixt Pro Sailing där skepparen Thomas Blixt inte alls verkade ledsen att förlora till sin kompis Johan. Och Thomas och hans gäng kunde trösta sig med SM-segern i ORC International.

Regattamiddagen fick en fantastisk inledning då sista båt – Ankan III – seglade över mållinjen, samtidig som förrätten serverades på Seglarhotellet. Ankans sex besättningsmedlemmar fick gå direkt från båten till middagsbordet, i sina seglarkläder , där de möttes av stående ovationer. Bättre final kunde det inte bli.

Filmer från ÅF Offshore Race 2012

Ansvarig redaktör KSSS-Publicerad 2012-05-09