Kappsegling

Allsvenskan 2016

KSSS vill försvara Allsvenska guldet! Laget är uttaget!

Förra året introducerade Svenska Seglarförbundet Allsvenskan i segling med inspiration från Tyskland (Segelbundesliga) och Danmark (Seilsportligan).

Nu är det dags för andra säsongen och Sveriges ledande kappseglingsklubb, KSSS, är ute efter att försvara guldet från 2015. Totalt deltar 18 klubblag och precis som i fjol är det båttypen J/70 som gäller. 2015 ställde KSSS upp med ett lag om tolv personer, där tre olika besättningar deltog vid de tre delseglingarna. KSSS lag var en härlig blandning av unga och mognare, manliga och kvinnliga seglare, i åldrar från 17-73. Men bäst av allt var att KSSS lyckades ta hem segern i Sveriges första Allsvenska!

Nu 2016 har vi samlat ett nytt taggat lag. Ambitionen är att skapa ett konkurrenskraftigt lag med en bra mix. Nytt för i år är att vid varje deltävling måste en laget vara under 25 år och laget ska ha representant från båda könen.

Laget 2016 består av;

Mikael Lindqvist, Peter Thorwid, Linnea Floser, Bea Törnsten, Oscar Lundqvist, Jacob Lundqvist, Erik Skoting, Terese Altman, Niklas Edler, Martin Wigfors, Fredrik Appelberg, Mathias Hermansson och Magnus Woxén. 

Positivt är att J/70- basen hos KSSS fortsätter att växa och därtill har klubben inlett ett samarbete med företaget Grundig, som i sin tur har lett till inköpet av en egen J/70 till klubben. I år består Allsvenskan av fyra delseglingar, spridda över Sverige och säsongen. Samt en avslutande kvalsegling inför nästa säsong. Den första delseglingen sker i mitten av maj i Motala och den sista i början av september i Långedrag. När serien är över har de tre bästa kvalificerat sig för Champions League medan de tre i botten får kvala för att försöka bli kvar i allsvenskan 2017.

Ansvaret för KSSS lag i Allsvenskan ligger hos Bankappseglingskommittén. Därtill kommer KSSS Kappseglingsansvarige Magnus Woxén och Mikael Lindqvist att agera lagkaptener och sätta ihop ett taktik- och träningsprogram.

Frågor? Kontakta gärna via regatta@ksss.se

Ansvarig redaktör KSSS-Publicerad 2016-02-29