Kappsegling

Bart's Bash 2015

Plats: Saltsjöbaden
Klasser: Fritt

KSSS kommer återigen vara en av troligen 100-tals andra klubbar runtom i världen som kommer delta i “Bart’s Bash” 2015. Förra årets världsrekordförsök i bankappsegling till minne av engelsmannen Andrew “Bart” Simpson som tragiskt omkom ombord på den svenska America’s Cup båten “Artemis”, blev en fantastisk succé, och så även i Saltsjöbaden där 40-talet båtar kom till start. Vi hoppas på ett än större deltagande i år i denna attraktivt enkla och sociala regatta.

Plats: Saltsjöbaden på rundbana framför Sjövillan
Datum: söndag 20 september

Skepparmöte kl.10.00
Start kl.11.00
Klasser: Kölbåtar och snabba jollar seglar för KSSS och andra jollar seglar för Skota Hem på samma bana men separerade starttider.

Mer utförlig information om tävlingens bakgrund kan man läsa HÄR.

Samma helg, på lördagen (19/9), genomför KSSS sin årliga “Höstcup” för Express, X-35 samt J/70. På söndagen inleder vi morgonen med vårt deltagande i “Bart’s Bash” och därefter fortsätter vi på bryggan med lite enklare mat och dryck till självkostnadspris.

Vi ser fram emot att välkomna kappseglare av alla de slag, i båtar av alla former och typer, för att hedra denna fantastiska seglare. Via BBs hemsida kan man även göra bidrag till en stiftelse som har satts upp till Bart’s minne. (KSSS tar inte ut någon startavgift för detta evenemang.) Likt förra året kan vi göra en insamling på plats som en gemensam donation till BB.

ANMÄL er redan nu till Bart’s Bash genom den officiella hemsidan där ni då väljer KSSS som arrangerande klubb. Sedan kan man följa uppdateringar kring evenemanget på www.ksss.se, där även tidschema och eventuella tillägg till seglingsföreskrifterna kommer att uppdateras successivt.

Välkomna till årets tappning av Bart’s Bash.

Ansvarig redaktör KSSS-Publicerad 2016-01-18