Kappsegling

Information från Svensk Drakklubb

Följande information har publicerats på www.segladrake.se

Logistik runt sjösättning och bogsering till Sandhamn

Kostnaden för sjösättning och upptagning vid Bullandö Marina är fri för Drake då Svensk Drakklubb står för denna kostnad. Gäller inte de drakar som har sin hemmahamn i Saltsjöbaden där sjösättning och upptagning hos Sune Carlsson Båtvarv som vanligt är gratis. 

För sjösättning/upptagning vid Bullandö ta kontakt med Bullandö Marina här

Bogsering från Bullandö till Sandhamn står KSSS för och avgår kl 12 och kl 16 på onsdag den 6 augusti. Bogsering efter regattan är planerad av KSSS till söndag. Tid(er) är i skrivande stund inte fastsatta.

Bogsering till Sandhamn bokas på regatta@ksss.se

Hamnplats för Drake och X-35 kommer beredas plats på Sandhamn, A22 samt Smaragd kommer få plats på Lökholmen. Hamnplats för er som ämnar ta med tenderbåtar, så sker det enligt normala avgifter, men om ni hör av er i god tid (sandhamn@ksss.se) kommer era tenderbåtar att prioriteras. 

Några andra viktiga saker att komma ihåg inför SM

För att få segla SM och räknas på Svensk Drake Ranking 2014 måste medlemsavgiften till Svensk Drakklubb vara betald. Se info här.

Se till att ha giltigt mätbrev och att den säkerhetsutrustning som krävs enligt klassreglerna finns med ombord. Vid registrering blir det som vanligt kontrollvägning av besättning och en lista på de (redan inmätta) segel man vill använda under SM skall fyllas i.

Sociala evenemang

I tillägg till KSSS sociala evenemang inbjuder Havsörnarna och Svensk Drakklubb alla drakseglare på cocktail vid Havsörnstornet (Lökholmen) fredag kväll ca kl 18.

Program

Ons (6/8): Registrering samt invigning på kvällen
Tor (7/8): Skepparmöte samt tune-up på förmiddagen, 1:a SM/NM race på eftermiddagen. After-Sail.
Fre (8/8): Race hela dagen, After-Sail 
Lör (9/8): Race hela dagen, prisutdelning, regattamiddag 

Ansvarig redaktör KSSS-Publicerad 2014-07-28