Kappsegling

Nautiska Sandhamnsregattan 2015

Plats: Sandhamn
Klasser: KM J/70
SM Express
SM Farr 30
SM 2,4mR på Baggensfjärden
Resultat Int. SM 2,4mR  
 TracTrac

Sandhamn Nautiska Sandhamnsregattan – ”Mästerskapsveckan”- är en av KSSS äldsta regattor, som 2015 firar 118 års jubileum sedan instiftandet 1897.

Efter ett flertal års uppehåll återintroducerade KSSS Sandhamnsregattan 2014 som en ”Mästarskapsregatta” då den numera har fokus på ett flertal entypsklassers olika mästerskap. Den är tänkt som en återkommande seglarhändelse i Sandhamn, samma veckoslut varje år (vecka 32), för företrädesvis kölbåtar och flerskrov - nationella likväl som internationella mästerskap.

Till 2015 års upplaga har tre klassförbund redan anmält intresse och vi har nöjet att välkomna Farr 30 (SM), Express (SM) samt den snabbt växande J/70-klassens första klassmästerskap i Sverige.

Vi tänker oss en bana, men olika ”loopar” så att alla klasser får genomföra sina mästerskap på ”egen” bana.

Vi ser också fram emot att hålla en hög social agenda, inklusive after sail, dailyfirst-priser, regattamiddagar, med mera. Detta möjliggörs bland annat genom vår titelsponsor Nautiska.

Vi ser fram emot att bjuda seglarna både på utrymmen på Lökholmen likväl som i Sandhamn. Vi hoppas att både seglare, familj och vänner ansluter till årets seglarfest i Sandhamn. För mer info runt boende och matpaket se länk Här:

Med dessa klasser ser vi fram emot att bygga vidare på KSSS nyaste bankappseglingsinitiativ på och kring Sandhamn under en ytterst traditionsrik rubrik: ”Sandhamnsregattan”. Samtidigt med och inom ramen för Sandhamnsregattan avgörs Internationella SM i 2.4mR – av praktiska skäl inne på Baggensfjärden.

I år röner tävlingarna extra stort internationellt intresse eftersom VM avgörs veckan efter i Rauma i Finland. Det bör innebära ett 60-tal båtar på startlinjen. SM 2015 blir den största 2.4-regattan i Sverige sedan VM i Gävle 2004. Ett fantastiskt tillfälle till kappsegling på hög nivå i världens minsta kölbåt.

Ansvarig redaktör KSSS-Publicerad 2016-01-18