Kappsegling

Information

Registrering och information

Tel nummer Regattaexpedition 08 57153456

Registrering sker på tävlingsexpeditionen på Sandhamn. I anslutning till tävlingsexpeditionen hålls även skepparmötet. Information kommer att anslås både vid tävlingsexpeditionen och på Lökholmen.

Tune-up

Ett tune-up race planeras till onsdagen den 5 augusti 16.00.

After Sail

After Sail är på Alma bar stora bryggan efter seglingarna och vid inlämnande av deltagarnas tracking-utrustning får man i utbyte öl-biljetter. Dessa gäller torsdag, fredag och lördag mellan kl 16 och 18. På lördagens After Sail sker även prisutdelningen KL.17.45 .

Regattamiddag

KSSS arrangerar en gemensam regattamiddag lördagen den 8 augusti. Regattamiddagsbiljetter ska köpas fram till fredag kl 10.00 på Regattaexpeditionen.

VHF

Tävlingsledningen strävar efter att ge seglarna tydliga instruktioner och klara besked, och kommer därför att använda VHF kanal 72 för kommunikation.

Tracking

För att ge seglarna återkoppling likväl som familjer och vänner i land möjligheten att följa seglingarna kommer KSSS att förse alla båtar med var sin transponder. Transpondrarna delas ut på morgonen före seglingarna och skall återlämnas in efter dagens övningar, så att de kan bli fulladdade till dagen därpå. I utbyte mot transpondern får man Öl-biljetter Hjälp till och hantera transpondrarna enligt instruktionerna.

Boende

Det finns flera alternativ för boende:

 1. KSSS lägeranläggning på Lökholmen är ett enkelt boende med egna lakan alt sovsäck. För mer info och instruktioner klicka HÄR
 2. KSSS har förhandlat fram ett rabatterat pris för boende på Seglarhotellet. Det avtalade priset är 1 990 kr per dubbelrum och natt. För bokning vänder du dig direkt till hotellet och anger koden SHreg5-8. Tänk på att antal platser är begränsade och det är högsäsong – så boka i tid.
 3. Det går också att bo i egen båt, som kommer att anvisas plats på Lökholmen. Under Sandhamnsregattan får du 50% rabatt på hamnavgiften för bo-båten (hamnavgift för den kappseglande båten ingår i anmälningsavgiften).
 4. Sandhamn erbjuder även andra alternativ, som stugor med bed & breakfast. Se mer HÄR

Sjösättning och upptagning

KSSS tillhandahåller två alternativ för sjösättning, på- och avmastning samt upptag:

 1. Hos Bullandö Marina på Bullandövägen 30, Värmdö.
  Kostnaden är 1 000 kr som inkluderar parkering av trailer.
  Sjösättning sker i första hand på tisdagen 13:00 – 16:00 och på onsdagen 8:00 – 12:00. Upptagning kommer att ske på söndagen 12:00 – 16:00.
  Bokning av tid för sjösättning görs direkt till mats@bullandomarina.se senast den 2 augusti. Ange namn, segelnummer, mobilnummer samt dag och tid du planerar att dyka upp. Du betalar på Bullandö Marinas kontor.
  För att vi ska kunna planera sjösättning och transport (se nedan) är jag tacksam om du redan idag skickar en intresseanmälan till KSSS regatta@ksss.se (skriva ”Bullandö” i ämnesraden) 
 2. Vid KSSS anläggning i Saltsjöbaden
  Sjösättning och upptag med den fasta kranen (som också används för på- och avmastning) förutsätter centrumlyft. Detta alternativ ingår i anmälningsavgiften.

Transport

KSSS bogserar båtar mellan Bullandö Marina och Sandhamn. Bogsering från Bullandö Marina avgår onsdag 5 augusti 13.00. Bogsering från Sandhamn sker söndag 9 augusti 10.00. Intresseanmälan för bogsering skickas till regatta@ksss.se senast 2 augusti. Skriv ”NSR bogsering” på ämnesraden.

Mer information

Betrakta all information i denna sammanställning som preliminär. Ändringar och kompletteringar publiceras löpande på KSSS hemsida.

Ansvarig redaktör KSSS-Publicerad 2015-07-11