KSSS Eskaderseglingar

KSSS Eskaderseglingar

Häng med på KSSS Eskadrar i sommar! En eskader sätter lite fart på semestertillvaron, vi ordnar aktiviteter och barnen lär känna nya seglarkompisar som räcker hela året om, i flera år. KSSS erbjuder fyra sommareskadrar 2016, samt en möjlighet att eskaderkappsegla med Royal Sidney Yacht Squadron. Dessutom bjuder vi in deltagare till 2016 års Vikingaeskader som i år arrangeras av Kongelig Dansk Yachtselskabs i samband med deras 150-årsjubiluem. En chans att verkligen uppleva något unikt!

Eskadersommaren 2016 startar med vår uppskattade ”Pirateskader” för familjer barn upp till lågstadiet. Pirateskadern utgår från Sandhamn vecka 27 och seglar dit vinden bär, korta sträckor till ställen som har glass eller badstrand.

Veckan efter startar två familjeeskadrar, en österut mot Åland och en söderut. Den brukar normalt sikta mot Öland, men i år har vi satt målet till Söderköping, en mysig sommarstad som också är första stoppet på Göta Kanal. Den eskadern har ett något lugnare tempo och seglar inomskärs, med planerade stopp på Ringsön och Stegeborgs slottsruin. Avslutningen sker på en av Sveriges största glassbarer ”Smultronstället”. För de som vill, kan man sedan segla vidare genom Göta kanal med västkusteskadern, eller så vänder man i Söderköping eller senare på kanalen.

Alla eskadrar bjuder på speciella smultronställen att besöka, men viktigast när vi seglar med ungar är… att ungdomarna är med. Vi vet vad som får barn och tonåringar att hänga med på båten, ha kul och komma med ombord även nästa sommar. Vi badar, lekar, seglar jolle, badar, spelar kort, kapsejsar, lär oss knopar, badar, busar, paddlar gummijolle... och får nya kompisar att dela segling och sjölivet med.

Vi besöker fina gästhamnar och naturhamnar, där vi kan samlas på berget, grilla och äta tillsammans och har chansen att sitta och filosofera till långt efter solnedgång…  Vad det gäller sjösäkerhet anpassar vi oss alltid efter vädret och följer den minst sjövana besättningens villkor, och vi hjälps alltid åt så att alla blir väl förtöjda och kan komma iland. Det finns en enda viktig regel: att alla barn upp till och med 12 år skall ha flytväst. Alltid. Här finns inga undantag, men i övrigt finns inga skrivna regler. Man kastar loss när man vill och det är fritt fram att ta en avstickare från eskaderprogrammet om man vill ha en egen dag med familjen.

Ge dina barn ett härligt seglingsminne! Segla med KSSS Familjeeskadrar!

ESKADERSEGLINGAR SOMMAREN 2016

2016 års preliminära eskaderprogram innehåller följande eskadrar:

 • Pirateskadern - 4 dagar, vecka 27
  Eskader med aktiviteter för familjer med barn upp till lågstadiet.
  Mål: Barnvänliga och lättförtöjda hamnar, korta sträckor i mellanskärgården.
  Läs mer
 • Familjeeskader söderut ”Barn och ungdomar ombord” - 6 dagar, vecka 28
  Mål: Söderköping vid Göta kanal, via Utö, Ringsön och Stegeborg.
  En eskader inomskärs i lite lugnare tempo, med planerade stopp på Ringsön och Stegeborgs slottsruin. Avslutningen sker på en av Sveriges största glassbarer ”Smultronstället”.
  Läs mer
 • Ålandseskader 1 ”Barn och ungdomar ombord” - 10 dagar, vecka 28-29
  Mål: Ålands skärgård, med start Fejan eller Lidö och första stopp på Rödhamn eller i Mariehamn. Sedan bestäms rutten av väder, vind och deltagarnas önskemål.
  Läs mer
 • Västkusteskader via Göta Kanal - preliminärt 14 dagar med start vecka 28.
  Mål: Göteborg och Marstrand, men det går bra att vända hemåt tidigare.
  Eskadern startar samtidigt som Familjeeskadern söderut och seglar tillsammans till Söderköping. Gör en preliminäranmälan nedan för mer information.
 • Ålandseskader 2. ”Barn och ungdomar ombord”. 7 dagar vecka 28
  Mål: Ålands skärgård, med start Fejan eller Lidö och första stopp på Rödhamn eller i Mariehamn. Sedan bestäms rutten av väder, vind och deltagarnas önskemål.
  Läs mer
 • Vikingaträffen, Århus-Ebeltoft 6 dagar vecka 28 (12-17 juli)
  Delta i Kongelig Dansk Yachtklubs 150-årsjubileum tillsammans med medlemmar från KSSS, KNS, GKSS, och NJK. Kontakta ordförande i KSSS Långseglingskommitté (tomas.g.ostling@gmail.com +46-708-644968) om ni vill delta som representanter för KSSS i detta historiska arrangemang!
  Läs mer 
 • Eskaderkappsegla med Royal Sydney Yacht Squadron, 5-7 augusti
  Start: Rödlöga. Mål Sandhamn.
  Kontakta tomas.g.ostling@gmail.com för mer information.

Med reservation för förändringar.

Anmälan

Se bilder från tidigare eskadrar på Facebook

Läs här om säkerhet när man seglar KSSS eskader

Ansvarig redaktör KSSS-Publicerad 2012-04-04