Anrika Saltsjöbadsregattan en propagandaseger för segling

75 båtar, 7 klasser, 6 sekundmeter och första start klockan 11. Så var förutsättningarna inför Saltsjöbadsregattan som seglades på en soldränkt Baggensfjärd den 26-27 maj.

Lördagens seglingar bjöd på supertajta race där besättningarna verkligen fick spänna försäsongsmuskler och taktiktänk. De goda vindarna gjorde att fler race än beräknat hanns med, vilket skulle visa sig tursamt.

För om lördagens segling var frisk och fartfylld, så var söndagens desto mer stilla och stiltjelik.

I den största klassen, 2.4: orna, var Trinity med Stellan Berlin från KSSS på bra humör. Trots hårt motstånd i form av Fanny med Hans Asklund (WSS) kunde Stellan räkna hem 3 förstaplatser och lika många andraplatser i de sex racen vilket gav 7 poäng netto, en bättre än kombattanten Asklund.

Även bland drakarna var det en KSSS-seglare som tog hem spelet - Hans Liljeblad med crew seglade rutinerat sedan premiärnerverna som gav sjätteplatsen i första racet lugnat sig. I de åtföljande racen var han överlägsen och radade upp ettor och tvåor om vartannat. Gurra, Gutta och Uffe seglade in som totaltvåa på 11 poäng netto jämfört med Hans 7.   

Folkbåtarnas segrare blev Tummelisa körd av Johan Rasin (VSS) och av de fem CB 66: orna som kom till start blev det NN med Tomas Skålén (SSÅV) som med sina tre förstaplatser tog hem totalen.

Bland Express-båtarna var det jämt mellan Joakim Rodebäck(TRASS) och Björn B Gustavsson (SSG). Joakim såg sig till slut som segrare med 5 nettopoäng mot Björns 7. Om det var jämt i Expressklassen blev än tajtare när Neptunkryssarna gjorde upp. Det var blå af Afvund med Leif Bodinson (SSS) som till slut hade bättre hand med vindarna, ett poäng bättre än Borta me Vinden som hemmaseglaren Nils Virving styrde.

Men allra jämnast blev det när J80-båtarna var ute på banan. Dynamant med Anders Rosenberg (KSSS) och MK Produkter med Lars Gellerhed (VIKB) slutade båda på 8 poäng, men Anders hade sina båda ettor som trumf på hand.

Resultat 2,4mR

Resultat, Express & J80

Resultat, Övriga klasser