Nyheter

Elitserien i Borstahusen

2012-06-06 - Träning I helgen åkte ejollarna till Borstahusen och seglade den sista elitserien innan representationslagen togs ut inför sommarens mästerskap!

100 ejollar på en och samma linje och extremt blandade förhållanden gjorde att helgen bjöd på spännande seglingar. Lördagens förhållanden var lika de man ser nere i Italien då man först mätte 0 m/s och sol för att 20 minuter senare mäta 20-25 m/s!

Under söndagen bjöds det på stabilare förhållanden med hård stabil västlig vind och seglarnas fysik sattes på prov då det blev tre snabba seglingar i högt tempo. 

KSSS tjejer levererade en härlig regatta där Anna Mikkelsen placerade sig på en 11 placering efter en stabil regatta. Inför VM uttagningen är hon nu bästa tjej i ejolleklassen och ett starkt hopp på VM. Det nya stjärnskottet i klassen Ida Svensson placerade sig som 27 totalt med en härlig avslutning i sista seglingen med en 8a! Ida blev även Rookie för årets elitserie och speciellt elitserien i Borstahusen då hon kommit så starkt in i ejolleklassen. Ida, Anna och även Louise Törnsten är uttagna för att representera Sverige i Vm och Jem i sommar.

KSSS ejollekillar kämpar hårt för att ta sig upp på rankingen, i helgen var det dock sjukdom som låg i vägen men killarna laddar upp inför Junior SM! 

//

Antonia Sjöstedt, e-jolle coach