Återigen erövrade Team Matrisen Riddarfjärden och vann Volkswagen X-35 Cup

Med en ynka poäng tog Matrisen segern före Volkswagen Sailing Team när Volkswagen X-35 Cup avgjordes på Riddarfjärden i helgen. Tuffa race med mycket skiftande vindar gjorde seglingen till en riktig utmaning.

Kampen om segern stod i huvudsak mellan juniorteamet med skeppare Jonas Häggbom på Volkswagenbåten och skeppare Anders Karéns Team Matrisen. Det var tight mellan dem och sista racet avgjorde. Volkswagen tappade då rejält och kom på åttonde plats när Matrisen kom in som tvåa över mållinjen i samma race. I totalre-sultatet för hela cupen hamnade Volkswagen på 12 poäng och Matrisen på 11. Som trea med 17 poäng totalt landade Team Escape/Cupole med Peter Pohl som skeppare.

Finalen avgjordes i Stockholm Sailing Grand Prix som hade premiär i år på Riddarfjärden med fyra cuper på plats. Grand Prixernas Grand Prix var ett av racen där samtliga klasser möttes i samma race. En publiksuccé men X-35:orna hängde inte med i topp denna gång.

I år har Volkswagen X-35 Cup utvecklats med fler Grand Prix mot tidigare år och klassen har fått nya deltagare, både svenska och danska. Till nästa år kommer klassen öka ytterligare då VM för X-35 i Malmö roteras in i cupen

Resultatlistor och mer info finns på www.volkswagenx-35cup.se

.