Det vill sig inte riktigt för ”Jossan” på OS

KSSS Josefin Olsson i Laser Radial fick en fin start i den 5: e seglingen och var med topp tio efter den första kryssen.

Sin vana trogen seglar hon upp sig på undanvindarna. Ett felval på sista kryssen och länsen föll Josefin från 6 till 14 på det sista varvet i den svårbemästrade vinden , som ”springer ” otroligt mycket föra att vara mellan 6 -8 m/s. Den andra seglingen startade Josefin riktigt sent och valde dessutom fel väg och ”stängde” nästan grinden vid första kryssmärket. Sen kom turbon igång och Josefin seglar igenom nästan 15 båtar, vilket är en bra prestation i sig, men dyr för sammandraget.

En 18:e plats totalt och 19 poäng upp till medaljracet finns det ännu ljus i tunneln. En vilodag imorgon torsdag och de två kommande seglingarna på fredag kommer att seglas inne i hamnen kommer att ändra förutsättningarna lite. Vi satsar på till det bättre. Det kommer att bli mer offensiv segling de sista 4 seglingarna, lovar coachen Jan Steven Johannessen. Josefin är i utgångläget på en ”normal” placering, men kommer att kämpa hårt för en medaljraceplats vilket är topp tio. Medaljracet seglas på måndag den 6 augusti.

KSSS Starbåt hade vilodag idag och man konstaterade att masten var helt okey för morgondagen övningar då den 7:e och 8:e seglingen genomförs.

KSSS 470 har nu kommit upp hela vägen på tårna i sina ”sockeplast”  och imorgon börjar deras första två race.

Följ gärna med på SVT: webb sändningar och resultaten hittar du under http://www.london2012.com/sailing/event/

Björn Johansson