EM medalj i Starbåt

Äntligen medalj för Fredrik Lööf och Max Salminen. Det är som en Bellmanhistoria . Först kom en polack, sen en svensk och sen en norrman…

Starbåts-EM i San Remo, Italien, avslutades på torsdagseftermiddagen med en väldigt ”puffig” vind. Innan sista seglingen hade samtliga medaljkandidaterna bra koll på varandra och seglade väldigt tätt för att inte mista det man hade i resultatväg. - Pollackerna har varit väldigt stabil hela regattan så de var värd vinsten. Norrmännen seglade också starkt under veckan och var väldig jämna, säger Fredrik och fortsätter; - Vi är också väldigt nöjda med vår segling. Båtbytet från förra regattan i Palma gjorde stor skillnad. Vi har startat väldigt bra. Att få segla först ut på den strategi som vi lagt upp innan start, betyder mycket. Ju mer vi seglade desto snabbar blev vi under veckan, även om sista seglingen inte visar det.

Att vinna en EM-medalj är bra för självförtroendet och för världscuptävlingen i franska Hyères, Frankrike som startar på söndag. Det kommer att bli som ett för-VM i Starbåt eftersom VM går veckan efter, i just Hyères.

Björn Johansson