Nyheter

Elitserie i Mariestad

2012-08-29 - Kappsegling I helgen var det inte bara optimisterna som var iväg på regatta, även e-jollarna. Det var i västergötlands Mariestad som riksrankingen gick av stapeln och KSSS nosade på topp tioplatserna.

Med resa och roadtrip ner till Mariestad på Vänerns ostkust, åkte KSSSs sex e-jollar ner för att fortsätta våra framgångar från våren. Seglarna vaknade till ett kalasväder, men med ett par meter vind. Väl ute på banområdet blåste det ur, och seglingsledningen kämpade väl och länge med att få igång en segling.

Till slut gick apan ner, men kom upp lika fort. Denna gång tillsammans med flagga A, inga fler seglingar idag.

Söndagen var seglings ledningen bra pepp på att köra så mycket som möjligt. Med seglings förskrifter som inte begränsade nånting fanns möjlighet att starta hur sent som helst.

Fyra seglingar blev av, med vind mellan 3 och 5 m/s. KSSSs seglare öppnade starkt med Ida Svensson och Bea Törnsten på 1a resp. 2a plats.

Där efter gick vi ner oss lite, förhållandena var svåra och sällan gällde samma kant. Dock syntes det ganska tydligt både på himmel och hav var trycket fanns.

Jämnast seglade Lussa Törnsten, fast med en DSQ och en 30a trillade Lussan precis utanför 20 sträcket.

Våra e-jolle grabbar kämpade på, men alla vägval satt inte som dom borde där av siktar vi, med nya tag, på nästa regatta om två veckor på västkustens Gottskär.

Tilläggas bör även vårat senaste tillskott, killen som vann hela rasket. Tack vare Ida Svenssons 29er kariär byter nu Rasmus Rosengren till KSSS färger.

Välkommen Rasmus!

Här hittar ni resultaten

http://www.sailwave.com/results/elitserie1mariestad.htm