Favoriten som höll

Line honor i klass SRS C gick till veteranbåten “Vindile”, en Wasa 55 Special och mycket välkänd i Gotland Runt-kretsar.

Starten var seg och från en 23:e plats innan Oxdjupet blev det avancemang till andraplats i klassen redan vid ingången till Kanholmsfjärden. Skepparen Bengt Ericksson var glad som en lärka efter målgången:

– Det var tredje året i rad som vi var först i klassen. Det här är annars ett enastående arrangemang som KSSS och sponsorerna genomför och heder åt alla frivilliga som slitit med förberedelser och genomförande före och under starten i Stockholm. Det var extra kul med den nya inomskärssträckningen och det var just kring Oxdjupet som vi genom ett smart vägval kunde göra ett ryck, säger Bengt Eriksson.

Det var en glad och entusiastisk besättning som gick i land i Sandhamn vid niotiden måndag kväll. Det kanske inte var så konstigt eftersom det, enligt besättnings-beskrivningen, fanns en keyboardist ombord, Lisa Runnérus. Vi undrar naturligtvis om det var dans ombord?

– Inte riktigt, skrattar Lisa, och fortsätter: Jag är musikansvarig ombord men också ansvarig för ordning och reda i alla fall och det har gått som en dans.

Det var Lisas tredje segling och nu var det minsann dags för en pilsner och en spabehandling.