Nyheter

Lööf och Salminen på väg mot toppformen

2012-05-11 - Träning, OS Det blev ingen medalj men Fredrik Lööf och Max Salminen tog 5:e platsen på VM i Hyères i Frankrike.

Med en serie på 2-32-3-27-4-7 seglade Fredrik  och Max  in på en 5:e plats på årets VM, samma placering som de fick 2011. Regattan hade lätta vindar under fem av de sex dagarna. För att hålla sig i täten var man tvungen att undvika djupdykningar i det 80 båtar starka startfältet, något som de svenska OS-hoppen misslyckades med en gång för mycket.

Det lätt att nu i efterhand se var Lööf/Salminen kunde ha inhämtat det 13 poäng stora avståndet till segern, vilket ger stora förhoppningar inför OS.

Tight i toppen

Brasilianerna Robert Scheidt/Bruno Prada, som vann VM i Perth i december, För-OS 2011 och med ett enda undantag alla världscuptävlingar de deltagit i sedan 2011, tog nu återigen hem segern efter ett avslutande matchrace mot britterna Iain Percy/Andrew Simpson. Britterna, som ledde en stor del av tävlingen, tog silver med bara 1 poäng försprång till regattans stora överraskning, danskarna Hestbaek/Olesen som därmed säkrade sin OS-biljett. Lööf och Salminen blev redan i januari av Sveriges Olympiska Kommitté uttagna till OS.

Fredrik och Max, har ett tight schema bakom sig. Besättningen tog silver på EM i Italien i mitten av april, för att följa upp med ett brons på världscupen just i Hyères bara en vecka därpå.

Nu återstår endast en tävling innan OS just på OS vatten i Weymouth om tre veckor.