GAMMAL ÄR ÄLDST

IT Advisor låg längst i fältet vid sju-tiden på söndagskvällen Då var de utanför Ronehamn på Gotlands sydöstra kust och loggade 6,4 knop.

Målet är bara ett. Att vinna.

- Vi har varit tvåa ett par gånger, topp fem ett antal, men aldrig vunnit. Därför är besättningen just nu opratbar, de är totalfokuserade på seglingen, säger Roger Olsson, besättningsman som inte är med ombord, utan under ÅF Offshore Race sköter landsupporten.

För att uppnå sitt mål har teamet bakom båten investerat tungt  i träningstid och nya segel, förra året köpte man två, i år tre.

- Båten är gammal, byggd på 80-talet, men den är riktigt snabb. Och vi har känt att vi har chansen att vinna med den, och i år har vi verkligen gjort att vi förmår för att uppnå målet, säger Roger Olsson.

Han menar att för en havskappseglare är prisskåpet inte komplett utan en seger runt Gotland.

- Vår senior advisor ombord, Peter Elmér har seglat 53 Gotland Runt i rad. Utan att vinna. Då kan man förstå hur segersugen han är, säger Roger Olsson.

IT Advisor är en Gambler 40:a med väldigt mycket rutin och erfarenhet bland de nio i besättningen. Sammanlagt har de gjort 197 kappseglingar runt Gotland.

Hela listan: 

Calle Marnell 38

Richard  Sandström 12

Martin Völcker 20

Peter Elmer 53

Stefan Persson 8

Staffan Ekstam 8

Hans Marklund 33

Ren Watanabe 

Tobbe Gärdek 22

Totalt 197