Hård kamp om topplaceringar efter lördagens inledande seglingar

Med en vind som varierade i styrka och strålande höstsol blev första dagens seglingar med över 400 tävlande båtar på Baggensfjärden en fantastisk propaganda för jollesegling och KSSS årliga final på säsongen.

I flera klasser är storklubbarna dominerande med KSSS och GKSS i topp. Många av de förhandstippade favoriterna höll nerverna i schack och har ett perfekt utgångsläge inför de avslutande seglingarna i morgon.

KSSS Olympic Class Regatta är en prioriterad tävling för många av klubbens elitseglare. Inte minst under årets upplaga för att testa konkurrensen i nya klasser.

Vid 16.00 tiden var de flesta klasserna klara med dagens tävlingar och KSSS OS- guldmedaljör, Max Salminen, visade att han även är att räkna med i Finnjolle framöver. Med fyra spikar efter första dagen har Max ett perfekt utgångsläge inför söndagens avslutande seglingar. I Laser Radial ligger Josefin Olsson, KSSS i topp efter fyra seglingar. Rasmus Rosengren, nytillskott i KSSS, spikade de två första racen i E-jolle klassen och leder inför söndagen.

Optimistklassen leds av förra årets segrare, Adrian Salamon, KSSS och Simon Weideskog, BOO SS, toppar Zoom8 klassen.

GKSS dominerar totalt 49er klassen med Victor Bergström och Victor Västernäs i ledningen och i nya OS klassen 49er FX leder den finska besättningen med Noora Ruskola och Camilla Cedercreutz i suverän stil.

I VM kvalet för F18 leder Tim Shuwalow och Karin Berg, KSSS med tre spikar under dagens totalt sex seglingar.

I flera av klasserna är fortfarande utgången oviss när seglingarna återupptas på söndag förmiddag. 

Så snart samtliga protester har behandlats kommer resultaten för dagens seglingar att presenteras på KSSS hemsida.

/Jan Torstenson  

Resultat