Johanna Sommarlund och Marcus Anjemark rör om i 29er grytan internationellt

Det har gått bra för Team Sommarlund/ Anjemark hela säsongen. Etableringen internationellt har gått med rekordfart. Nedan ger Johanna en rapport från mästerskapen.

Två stora mästerskap har avgjorts i 29er klassen under juli månad, Europeiska Mästerskapen i Sopot samt Världsmästerskapen i Travemunde.

KSSS har haft ett team på EM i Sopot samt tre team på VM Travemunde.

Europamästerskapen från den 14 till den 20 juli gick av stapeln i Sopot Polen, i ostadiga och skiftande förhållanden, allt från regn och åska till sol och hårda vindar. Från KSSS deltog SWE 1733 Johanna Sommarlund/Marcus Anjemark och efter rafflande finalseglingar slutade de på  en 7e plats i EM. Totalt deltog 99 besättningar varav flera utomeuropeiska besättningar som passade på att sparra inför VM.

 VM i Travemunde arrangerades från den 22 till den 28 juli.  Med 216 deltagande båtar från 24 länder var det största evenemanget i klassens historia och bland deltagarna fanns bl a 4 tidigare världsmästare i 29er, ISAF Youth mästarna och tidigare världsmästare i optimist.

KSSS deltog med tre team, SWE 1733 Sommarlund/Anjemark, SWE 1752 Sarah Rosell/Nathalie Lagergren samt SWE 1714 Embla Yngve/Emil Hammersland. 

 Yngve/Hammersland slutade 16e i Emerald fleet och Rosell/Lagergren placerade sig 29e i Bronze fleet.

Sommarlund/Anjemark slutade på 12e plats i Guld finalen, bästa svenska placering någonsin i 29er sammanhang. De 25 främsta på VM använder sin placering i VM som segelnummer och SWE 1733 seglar nu med SWE 12 i seglet.

Ett stort tack till EM & VM coachen Charlie Ekberg Ehnlund för ett inspirerande och handfast arbete.

 Resultat: