Jonathan Åhlander, ny träningsansvarig på KSSS

Jonathan är 29 år och kommer närmast från andra sidan Baggensfjärden, dvs Boo SS, där han varit huvudtränare. Och det är både en välutbildad, meriterad och erfaren tränare som ska förstärka KSSS tränarkår.

Jonathan är fostrad i Malmö SS och gick seglargymnasiet i Ängelholm i slutet av 90-talet. Därefter flyttade han till Stockholm för att plugga på Bosön och samma år blev han medlem i KSSS.

– Det var den största seglingsklubben i Stockholm. Det var ett enkelt val, säger han.

Efter Bosön blev det än mer utbildning och 2009 fick han sin examen på GIH i Stockholm.

Jonathan har två passioner i livet. Det är segling och snö. Det är en bra kombination eftersom han bor och jobbar i Sverige från april till november. Och resten av året bor han i Zell am See i Österrike där han är lärare i utförsåkning, både på skidor och på bräda, för ett österrikiskt event- och äventyrsföretag.

– Det är perfekt med segling på sommarhalvåret och skidåkning på vinterhalvåret.

Den lediga tjänsten som tränare på KSSS fick han syn på av en slump när han vara inne på klubbens hemsida.

– När jag träffade KSSS sportchef Björn Johansson och pratade om jobbet så kände jag direkt att det här jobbet är ett stort steg i min utveckling som seglingstränare. Och i min strävan att bli bättre, på allt jag gör.

Jonathan har seglat Optimist, E-jolle, Hobbie Cat, CB66, Melges och sedan i år är han klasstränare i Zoom8 för svenska seglarförbundet.

- Jag har följt zoomarna i flera år nu, det är ett gött gäng som ständigt växer som seglare. Inte samma ”hype” som i opti eller e-jolle, men en miljö som passar många av de ungdomar som inte riktigt bestämt sig i vilken riktning de vill fortsätta segla.

Jonathan ser fram emot att träffa alla KSSS duktiga seglare och tränare, och hoppas att vi tillsammans kan få klubben att ta ett kliv i rätt riktning under 2012.