KSSS Blogg: Folkfest och tunga besked

I helgen kommer KSSS att avhålla Olympic Class Regatta på Baggensfjärden. Det var i början av veckan 414 båtar anmälda och cirka 450 seglare, helt fantastiska siffror.

Rekord är det också vilket sannolikt bland annat beror på att arrangemanget varit väldigt lyckat de senaste åren men kanske också en effekt av det uppsving seglingen fått på sistone inte minst genom det OS-guld som KSSS-seglarna Fredrik Lööf och Max Salminen kammade hem i Weymouth. Hur som helst är det stor succé med uppslutningen och jag vill redan nu passa på att tacka alla som lägger ner så mycket tid för att det här skall bli bra; BKK, KSSS kansli och entusiastiska träningsföräldrar, stort tack!

Ett tungt besked var att vi i vår Drakbesättning vägde 20 kilo för mycket när vi började skärskåda reglerna för Mästarnas Mästare, en finalsegling för alla som vunnit SM i segling under säsongen. Med mindre än att vi börjar amputera kroppsdelar kommer vi nog inte att kunna gå ner så mycket på två veckor. Efter lite klunsande blir det Olle och kusin Patrik som åker med meritmässigt tunge men kroppsligt lätte Gutta Johansson som tredjeman. Därmed torde väl också chanserna till framgång ha ökat högst väsentligt!

Kanske ses vi i helgen i samband med Olympiska annars är ni som vanligt välkomna att höra av er till mig om stort och smått på staffan.salen@salenia.se

Staffan

 

Läs Staffans blogg på Ordförande har ordet