Nyheter

Nya kommittéer och VM-guld!

2012-11-11 - Vi har nästan lagt seglingssäsongen bakom oss och då skulle man kunna tro att KSSS går i ide och inväntar nästa säsong.

Så är dock inte fallet, febril aktivitet pågår: nästa kappseglingssäsong planeras, det tränas för fullt, budgetarbetet börjar närma sig slutet där de olika kommittéerna och kansliet skall samsas inom de givna budgetramarna. Det positiva med det sistnämnda är att vi har i stort sett oändligt med uppslag på saker vi vill göra, utmaningen är att prioritera mellan förslagen.

En nyhet till nästa år blir att vi har för avsikt att dela upp nuvarande Bankappseglingskommittén i två kommittéer nämligen en Träningskommitté (TK) och en Bankappseglingskommitté (BKK). Träningskommittén kommer att ägna sig åt all träningsverksamhet tex i Saltis och Djursholm samt också kappsegling för jollar. BKK skall ägna sig åt all övrig bankappsegling. Respektive fögderi blir därmed något hanterligare i omfång och kan därför koncentrera sig på att göra sin uppgift ännu bättre. Detta är för övrigt en återgång till hur saker och ting såg ut år 1989 så plus ca change plus c’est la même chose.

Slutligen kan vi också med glädje konstatera att klubben fått ännu en världsmästare nämligen Adam Holm i Kona One. På fjärde plats kom pappa Björn Holm och på femte plats lillasyster Andrea. It’s a family affair! Detta får ses som ett gott betyg för den windsurfing-folkrörelse som Björn Holm är initiativtagare till med bas på Aludden i Djursholm. Uppemot ett 50-tal barn och vuxna deltar under lekfulla men ändå tävlingsorienterade former. Och Adam Holm lär ni höra mer om i framtiden, var så säkra.

Finns det något vi kan göra bättre eller något du vill diskutera, hör av dig till mig på staffan.salen@salenia.se

Staffan

Läs Staffans blogg på Ordförande har ordet