KSSS Blogg: Rekrytering och andra framgångar!

Nu har vi stängt för nya sökande i rekryteringsprocessen för att hitta en ny Klubbdirektör till KSSS. Glädjande nog har vi ett mycket bra startfält att utgå ifrån med över 40 ansökningar inne där många är ytterst kvalificerade.

Med hjälp av Novare men också kloka inspel från medlemmar, styrelseledamöter och andra närstående ringande i öronen är det nu dags att sovra ner denna fina longlist till en enda kandidat. Jag har varit med i många rekryteringsprocesser i näringslivet men jag har nog aldrig haft nöjet att stå inför en så starkt lista, kanske kan det bero på att, som någon skrev, ”det här är det roligaste jobbet man kan ha inom svensk segling”. Vem är jag att säga emot?! Hursomhelst, det blir en angenäm uppgift för oss i rekryteringskommittén att hitta den mest lämpade kandidaten.

Vi kan också konstatera att även om vi är slutfasen på säsongen inhöstar vi fortfarande framgångar på kappseglingsbanorna. Tex vann Fredrik Wallenberg ännu ett shorthanded race med Refanut nämligen Nordic Yacht Open (se även den här lilla filmen   http://blog.refanut.com/ ). Den här gången var den inte helt okände Anders Lewander ombord som andre man. Stort Grattis! Därtill är Tim Shuwalow och Thomas Ekefalk topp 10 på F18 VM som för närvarande pågår i Long Beach i Kalifornien.

Slutligen vill jag återigen lyfta fram att något som kan leda till framgångar är i görningen, nämligen att vi har 6 av våra duktigaste ungdomar i åldern 16-20 tränandes med vår Americas Cup utmanare Artemis i en vecka i San Fransisco. Fick just en bild där Julia Gross styr AC 45:an och som hennes stolte far konstaterade ”de [KSSS ungdomar] som är där lär nog inte gå över till golf i närtid”. 

Undrar du över något eller har synpunkter kan du alltid maila på staffan.salen@salenia.se

Staffan

Läs Staffans blogg här