Nyheter

WOXÉN I TOPP

2012-07-02 - ÅF Offshore Race Solsidan, med Magnus Woxén som skeppare, leder nu ÅF Offshore Race. Strax utanför Visby gick båten tidigt i morse om S/Y Maskinen och tog över ledningen.

Nu, strax före 09.00 leder de med två distans före Maskinen, och fem distans före Blueprint.
– Just nu har vi en tuff slör, men det går fort. Nu 18 knop, men vinden mojnar lite, säger Magnus Woxén.
Enligt Solsidans logg har de snittat strax över 10 knop. Enligt den nu gällande prognosen planerar Solsidan att runda Alma omkring klockan 16. Målgång i Skanskobb är att vänta drygt en timme senare.
Mitt under intervjun med Woxén möter Solsidan Karma, som tävlar i Classic.
– Hallå, skriker Woxén, de är fortfarande vattenkammade.

I SRS B hade Blueprint en bra segling natten mellan söndag och måndag. Det hade också Blå’s som leder fältet vid Visbyrundningen. 

Strax före klockan 08 på måndagsmorgonen passerade Blueprint utanför Visby i tio knop. På bloggen skriver de; ”Spinnen uppe, solen skiner och frukost i Visby vid åtta. Det är guld”. Blueprint, en First 40,7 från Upplands-Väsby som seglar i SRS B, har sju mans besättning – varav fyra heter Hamrin i efternamn.

Blå’s, en Luffe 40 med hemmahamn i Sigtuna och Peter Ohlsén som skipper rapporterade dock först förbi Visby. Blå’s är en 15 år gammal dansk snabbseglare.

Väderprognosen för måndagen lovar sydväst eller väst ökande till 7-11 m/s, i natt 2-6 m/s. Även under tisdagen kommer det att blåsa bra. Detta innebär att de första bör nå Sandhamn under måndag eftermiddag.
 
Fem båtar har brutit. En rapporterar sjösjuka som skäl, en annan materialproblem. Shakira, en Dehler 36, gick på grund utanför Fårö och tvingades därmed bryta. Skepparen, Christer Cederblad, rapporterar inga skador ombord och de vet inte riktigt har skadad båten är. De är nu på väg tillbaka till Sandhamn för maskin.