KSSS Starbåt stabil i halvtid på OS.

Fredrik Lööf och Max Salminen seglar med ett stort självförtroende under den första delen av OS här i Weymouth.

Vindarna har varit mer skiftande är vad vi har haft på träningen innan något år. Det visade sig mest på första seglingen där fransmännen rundade sist i gaten och drog en hel vänster och kommer upp med 150 m ledning. Killarna var med i topp tre även den seglingen, men räddade upp en tia.

Styrkan ligger dock i vårt vägval på länsarna, där vi är oerhört starka. Det stora tryckskillnaderna gör det lite mer komplicerat, men det gör ju inget att man går fort samtidigt, tillägger Max.

God harmoni i båten har varit Fredrik måtto under lång tid och det mottot har hållit bra till halvtid. En total tredjeplats visar att killarna är med i ”matchen” på riktigt efter GBR och BRA.

Imorgon får killarna en ”vilodag”. Då får man tid att gå igenom båten ytterligare en gång så att allt är på plats och helt. Sen fortsätter rysaren torsdag, fredag med två race om dagen, innan det blir ny vilodag om vädret tillåter. Sen medaljrace på söndag

Josefin Olsson i Laser Radial började lite trevande igår, fastnade med ryggen i bommen och fick en kappsejsning som kostade en hel del både energi och meter till sina konkurrenter. Det kanske var lite öppningsnerver med i det hela. Dagens två seglingar var det en helt annan Josefin som gav en klättring uppåt i listan och ligger nu 13 totalt. Två race till imorgon före halvtidvilan.

Vår tredje båt på OS, 470 killarna Anton Dahlberg och Sebastian Östling får vänta ytterligare en dag innan dem börjar tävla. Killarna börjar närma sig tåhättan  på ”sockeplasten”

Internationella Seglarförbundets OS-sida

 

Björn Johansson