Nyheter

KSSS äger Baggen!

2012-06-06 - Träning Vad är 11, 13 och 17? Primtal...? I helgen var det dags för säsongens sista VM-kval i Boo. Starka vindar, regn och låg köldfaktor kännetecknade en helg som få seglare kommer att glömma bort.

Lördag

Dagens seglingar var planerade till klockan 11 men på grund av starka vindar sköts seglingarna upp och kom inte igång förrän på eftermiddagen. Väl igång blev det två livliga race där Baggen bjöd på stark vind och krabba vågor. Trots överlevnadssegling för de flesta fanns det gott om vrid att använda sig av. Det skulle visa sig att KSSS-fortfarande behöver satsa mer på hårdvindsträning.  De seglare som trotsade kylan och kämpade vidare trots att resultaten uteblev fick dock hem något än viktigare i form av självförtroende och erfarenhet.

Söndag

Det blev något mindre vind på söndag, 4-9 m/s. Regnmoln med skurar från väst gav förhållanden som uteslutande var molnberoende. Det blev därför ofta så att en kant fick stor fördel över den andra.  I övrigt var det starterna som avgjorde racen. Ofta var det stora underbågar, i genomsnitt 8 meter. Det fanns därför goda möjligheter att starta i mitten och säkra fältet.

Resultat för Boo

Efter 6 race med varierande vindar var det Emil Järudd som var vassast och kunde segla in en förstaplats följd av Hugo Svensson, 4:a. Övriga seglare som utmärkte sig för helgen var Adrian Salamon som gjorde en strålande dag två och Filippa Löhr som med råge visade vem som skulle komma till NM.

Fullständiga resultat (inklusive seglare som tränar med KSSS):

1st

Emil Järudd

4th

Hugo Svensson

17th

Fabian Bergman

21st

Adrian Salamon

19th

Vilma Bobeck

21st

Adrian Salamon

29th

Ludvig Lindqvist

35th

Filippa Löhr

61st

Victoria Dyrell

63rd

Filippa Leuckfeld

67th

Julia Sommarlund

72nd

Annika Frankendal

73rd

Hugo Järudd

 

 

Resultat för kvalserien

Helgens kval var också det sista kvalet och efter seglingarna presenterades riksrankingen och ungdomslandslagen.

Efter en söndag där spänningen varade ända till sista racet stod Hugo Svensson som årets segrare av VM-kvalrankingen och därmed Sveriges bästa seglare 2012. Endast 3 poäng efter kom Emil Järudd som visade att han inte bara behärskar lätta vindar utan även kan visa resultat när det brallar i. Båda dessa seglare kommer att få representera Sverige under VM som går av stapeln i Dominikanska Republiken.

Lite längre ner i resultatlistan seglade Adrian Salamon hem en god 9:e plats och får därmed åka till EM i Italien.

KSSS hade dessutom fyra seglare som kvalificerade sig till NM i Estland – Fabian Bergman, Ludvig Lindqvist, Filippa Löhr och Julia Sommarlund - ett strålande facit för KSSS-seglarna. Även Vilma Bobeck och Victoria Dyrell, båda BOOSS men tränar med KSSS, seglade till sig en NM-plats.

Slutligt resultat för VM-kvalserien (inklusive seglare som tränar med KSSS):

1st

VM

Hugo Svensson

2nd

VM

Emil Järudd

9th

EM

Adrian Salamon

14th

NM

Fabian Bergman

20th

NM

Vilma Bobeck

24th

NM

Ludvig Lindqvist

39th

NM

Filippa Löhr

45th

NM

Julia Sommarlund

46th

NM

Victoria Dyrell

58th

 

Annika Frankendal

59th

 

Carl-Johan Boos-Leuckfelt

63rd

 

Filippa Leuckfeld

68th

 

Hugo Järudd

101st

 

Erik Walker

 

Vad var då 11, 13 och 17?

Vindprognosen inför  helgens VM-kval i Boo. Lördag Kl. 11 blåste det 13 m/s med 17 m/s i byvind.

 

/Ton Thörn & Jonathan Hamou, Tränare KSSS