Kanonöppning av Anton och Sebbe i 470.

En fantastisk seglingsdag. En vind på 8 – 10 m från sydväst ”210/220”. Vågor av bästa sort. Då slår KSSS 470 till.

Inga stora risker, litar på att undanvindsfarten sitter i, men vågar ändå utmana ju längre seglingen går. Placeringarna 4,6 idag var det mersmak på.

En hög halvvind på första racet, där killarna inte tvekade en sekund för sättning där de andra ”mesa” och gick på säkerhet och ett avancemang på 4 båtar. Offensivt ”fritt” vägval på första länsen visar att Anton och Sebbe menar allvar.

En öppning som kan lyfta hur långt som helt. En total tredjeplats efter idag visar det.

Coachen Claes Gregart bara vifta på huvudet av nöjdhet, trots några små misstag på sista länsen i andra seglingen, men det kommer till sin rätt imorgon.

KSSS Starbåt med Fredrik och Max är i stöten. Vinden passar killarna förträffligt, men det gäller att träffa byarna på länsarna, vilket inte är så enkelt alla gånger. Efter den sista kryssen rundar killarna ner nästan samtidigt som dansken, men skenar iväg en hel minut före dansken i mål. Det var uppvisning på högsta nivå. Två seglingar imorgon återstår och kriget om medaljerna trappas upp.

GBR med Percy / Simpson leder med 9 p (13 p totalt) före BRA Scheidt/ Prada (22 p totalt) samma som Fredrik och Max, men ligger före med en bättre placering i tidigare race. Bakåt börjar avståndet till medaljerna växa (18 p), men vi har som sagt två seglingar kvar innan medaljracet.

KSSS Laser Radial med Josefin Olsson hade en vilodag idag men hon kommer fullt laddad imorgon, där tjejerna seglar inne i hamnen på relativ platt vatten. Byarna kommer bli viktigare än någonsin, lättare att läsa och vågpartierna kommer inte att bli lika avgörande.

Nu har starterna funkat mycket bättre under OS och då kommer det också bli enklare att välja spår, säger Josefin.

 

Resultaten hittar du under http://www.london2012.com/sailing/event/