Nyheter

Lyckad säsongspremiär när KSSS Vårrulle avgjordes

2012-05-07 - I helgen var det kappseglingspremiär för KSSS när Vårrulle avgjordes på Baggensfjärden. Trots att det är tidigt på säsongen så var det drillade och vältrimmade besättningar På F18 OCH Farr30 som kämpade ute på Baggen.

I F18 dominerade Tim Shuwalow och Olof Detlefsen fullständigt och vann sju seglingar av totalt nio. Det blev sedan en intern ”Karlberg Media-kamp” om andraplatsen där Karlberg Media 2 med Pontus Johansson och Niklas Nordblom knep silvret före Karlberg Media AB med Petter Karlberg och Tomas Westergren

I Farr 30 vann Magnus Woxén med Solsidan. Än mer imponerande är segern när man vet att de fick båten i sjön under natten mellan fredagen och lördagen. Det var få som trodde de skulle komma till start över huvud taget.

Efter lördagens seglingar var det Orca med skepparen Patrick Lindblom som var i ledningen men under söndagen seglade Woxén och hans gäng upp sig till förstaplatsen. Det märktes dock att besättningen på Solsidan var lite ringrostiga. De var ofta sent iväg i starterna men seglade alltid upp sig. Totalt blev det fyra segrar i de nio seglingarna.

Tävlingarna öppnades på lördagen i stor stil av KSSS ordförande Staffan Salén som höll ett mycket uppskattat invigningstal.

Därefter drog seglingarna igång. Vinden ökade allt mer under lördagseftermiddagen och till slut blåste det kuling i byarna och i princip alla F18-seglarna fick känna på hur isande kall Baggen är i början på maj.

Söndagen bjöd på mer klassiskt ”Baggenväder” med mycket vridningar och banor som fick läggas om.

Men trots det var det ingen som klagade. Kanske var det Staffans Salén stärkande öppningsord som gjorde att hela helgen präglades av oerhört ”schysta” och sportsliga seglingar. Men också roliga och tajta segling. Endast en av samtliga arton seglingar fick återkallas. Och under hela helgen lämnades inte en enda protest in.