MELLANSNACK 3 – NU BÖRJAR ALLVARET

Så är nu hela ÅFOR 2012-fältet iväg från Stockholms ström. Söndagens tio gruppstarter med totalt drygt 70 båtar kunde genomföras i strålande sol och med ökande vindar. Första grupperna gled iväg i 2-4 m/s medan de sista fick fördelen av 7-9 m/s. Fortfarande god disciplin bland de tävlande och inga incidenter har rapporterats.

Vi har skickat en patrull span upp till Fjällgatan. Den rapporterar fullt på alla ståplatser, från Katarinavägen till Fjällgatan. Reaktionerna på evenemanget är i huvudsak positiva: ”Kul för stockholmarna att de får uppleva segling på det här viset!”, ”Stockholm är ett vattendjur som visar sig från sin bästa sida”, ”Har aldrig intresserat mig för segling men det här var ju toppen!”. Men det fanns också delade känslor: ”Synd om Sandhamn som inte fick hela arrangemanget” och ”Många seglare oroar sig för första delen med alla trånga passager.”

Men nu är det roliga slut i Stockholm. Kontrasten på startplatsen på Skeppsholmen jämfört med i går är enorm. Nu domineras bilden av fem tomma pontonbryggor, slokande ankartampar som försvinner ner i vattnet, slutsålda grillbiffar och trötta men lyckliga funktionärer. Nu börjar allvaret och nu drar vi ut till Sandhamn.