Mekonomen Sailing Team vinner Danish Open!

Björn Hansen och hans Mekonomen Sailing Team vann Danish Open i matchracingsegling som gick av stapeln i Skovshoeved norr om Köpenhamn.

KSSS-teamet, som förutom Björn även bestod av Olof Lundgren, Phillip Kai Guhle, Sebastian Wedel och Mathias Bredin gick obesegrade genom hela regattan! ”Det kändes skönt att komma igång igen efter några veckor utan tävling och det här var perfekt uppladdning inför St Moritz Match Race som startar på onsdag. Eftersom vinden kom från land så var det väldigt mycket vrid och puffar, precis som det kommer att vara på St Moritzsjön”, berättar Björn Hansen.

Svenskarna besegrade danskarna Peter Wibroe och Rasmus Viltoft i semifinal respektive final. Båda matchserierna slutade 2-0 i svensk favör.

Nu ska det bli väldigt inspirerande att komma till St Moritz och segla på Alpari World Matchracing Tour igen. Vi leder touren knappt och kan med ett bra resultat i Schweiz säkra ett utmärkt utgångsläge i finalen i Malaysia trots att det är ytterligare två regattor kvar innan dess. I och med att fyra bästa resultaten plus finalen räknas i slutpoängen skulle ett bra resultat i St Moritz innebära fyra bra tävlingar då vi har två förstaplatser och en tredjeplats från tidigare tävlingar att räkna.

Resultat Danish Open 2012
1. Björn Hansen, SWE, Mekonomen Sailing Team
2. Rasmus Viltoft, DEN
3. Joachim Aschenbrenner, DEN

Ställningen Alpari World Matchracing Tour inför St Moritz Match Race
1. Björn Hansen, SWE, Mekonomen Sailing Team 81
2. Ian Williams, GBR, Team GAC Pindar 77
3. Pierre-Antoine Morvan, FRA, Vannes Agglo Sailing Team 57
4. Phil Ropertson, NZL, WAKA Racing Team 56
5. Peter Gilmour, AUS, YANMAR Racing 54
6. Keith Swinton, AUS, Black Swan Racing 33
7. Laury Jury, NZL, Kiwi Match Sailing 29
8. Jordan Reece, NZL, Estate Master Sailing Team 22

Läs mer på Mekonomen Sailing Team, klicka här...