Mellansnack – Viktiga siffror: 16, 25, 200 och 10 000

Ännu en strålande morgon på Skeppsholmen. Båtarna börjar anlända och förtöja vid de tre extra pontonbryggorna som lagts ut. Här finns elva länder representerade.

 Den friska vinden gör att flaggor och vimplar smattrar på det där sättet som skapar stämning och förväntningar. Dagens mest dramatiska nyhet är väderutsikterna för lördagens starter. Norska vädersajten yr.no aviserar visserligen regn men också hoppfullt 16 m/s med syd/sydostliga vindar.

Som seglare blir vi nog glada för detta – men lite med hjärtat i halsgropen. Behåll kylan, starten kan bli en riktig höjdare med halvvind och fulla ställ.

Vi kan konstatera att seglingen nu kommit ur det mediala bakvatten som Staffan Salén talat om. På presskonferensen fanns representanter från 25 media. Olika KSSS-are har frontat i både TV4, Radio Stockholm och Skärgårdsradion. TV4 sänder för övrigt sitt morgonprogram direkt från kajen här. Riks- och stockholmsmedierna skriver generöst om vårt evenemang men med lite olika attityder. ”Metro” talar om en riktig seglarfest medan DN tycker att det viktigaste att meddela läsarna är att ”Fritidsbåtar inte välkomna”. Ja, ja man kan se hot och man kan se möjligheter…

Sociala media dominerar kommunikationen. På en dag har vi fått nästan 200 följare på vårt Twitterkonto och på facebook.com/KSSS har vi nått drygt 10.000 personer.  Vi har fått frågor som till exempel hur man förtöjer, vilka tider som gäller och många egna lägesrapporter på väg hit, ofta inkl egna bilder. Fortsätt så – tagga dina inlägg med #ÅFOR!