Mellansnack: "Börja segla - bli blåst!"

Dramat fortsätter. Molnbankarna växer upp i väster, vinden vrider mot syd och ökar. En sjösäck gick överbord och en bojsten blir avkörd.

I morse när vi kom hit var det totalt strömavbrott, det hade brunnit i en av sladdarna, hoppsan. Nu står en jourhavande brandkår stadigt parkerad utanför Skärgårdsstiftelsens kontor. Bara utifall att…

Kön till det grillade köttet växer och tillbehörsshopparna gör goda affärer. I Batteriparken har KSSS ledning blivit intervjuad tillsammans med ”Teknovas” skeppare Björn Falkenberg som tagit sin båt och besättning hela vägen – via Göta Kanal! - från havskappseglingar i Oslo. Tala om intresse! Samma intresse visade en besättningsman på den 20 år gamla ”Oriental Express” som under en direktsänd intervju med Radio Stockholm öppet erkände att han tagit sig hela vägen amerikanska östkusten hit till Stockholm, enbart för att segla ÅFOR. Nu förstår vi varför kvalitetsmedvetna kockar är beredda att begå mord för att få rätt råvaror…

Vi har talat med Thomas Blixt på TP52-an ”Blixt Pro Sail”. Han var mycket belåten med de rådande förutsättningarna, har en väl trimmad besättning och såg ”Pace”/Johnny Vincent och ”Nautiska”/Douglas Eklund som främsta konkurrenter. Han vill inte dra några förhastade slutsatser om vädret på söndag när hans klass startar, ”det har ju varit lite väderjojo de senaste dagarna.” Med de vindar som utlovas måste de snabbaste storbåtarnas start bli en underhållning som heter duga. 

Också det sociala mediedramat fortsätter – många nya followers på kort tid. Var ska detta sluta? Eller som presschefen Mats Olsson uttrycker det: ”Börja segla – bli blåst!”. 

Var så god och skölj.