Nyheter

Morgonrapport: Första båtarna passerar Gotska Sandön

2012-07-01 - ÅF Offshore Race Nu är kampen ingång på riktigt ute på havet. Under söndagsmorgonen började en del båtar göra nya vägval för att jaga vind, efter nattens bleke.

Vid sextiden på söndagsmorgonen hade de första båtarna i klasserna SRS B och SRS C nått Gotska Sandön. Efter en natt med svag motvind och kryss är nu nästa anhalt norra sidan av Gotland. Vinden för söndagen ser ut att fortsätta vara omkring syd, samtidigt som ett regnområde kommer in över Gotland under söndagen. Därmed ser det ut som om skepparna får fortsätta att tampas med kryss ända ner till Gotlands södra udde, Hoburgen.

Startfältet har splittras upp ordentligt. Det är nu taktiken och erfarenheten spelar roll när jakten på vind är det absolut viktigaste, då rapporterna visar att en del båtar endast håller en fart av 3-4 knop

Båten S/Y Merliz skriver följande från havet, nu på morgonen:“Lämnar Gotska sandön och bleket bakom oss, förhoppningsvis! Stärkta av kaviarmackor siktar pågående vakten på att jaga ikapp båtarna framför oss”.

Onekligen blir det en spännande seglingsdag, såväl inne på Stockholms ström som ute på havet!

Det här händer idag, söndag:

08:00 Race Village öppnar, frukost finns att köpa på området

10:30-14:00 KSSS medlemslunch, Kastellet,

11:00 Första start för ORC International och SRS >1,350

14:00 Barnföreställning börjar på scenen

15:00 After sail med TreDrag, scenen på Skeppsholmen.

Middag finns att köpa på området

20:00 Området stänger