OS-medaljören Rasmus Myrgren vann Mästarnas Mästare

I somras vann Rasmus Myrgren ett efterlängtat OS-brons i Laser och under helgen har han visat att formen fortfarande är på topp.

. Tillsammans med sin besättning har han övertygat stort i Mästarnas Mästare och i dagens final tog laget en tidig ledning som de aldrig släppte.
— Det känns jättebra och den här segern rankar jag väldigt högt eftersom vi tävlat mot så många duktiga seglare, säger Rasmus Myrgen.


Rasmus Myrgren och hans gastar Carl P Sylvan och Thomas Rahm är det lag som lyckats segla på den högsta och jämnaste nivån under helgen. I grundomgången vann de tre av fyra seglingar vilket gjorde dem till favoriter inför eftermiddagens två semifinaler. Där märktes den höga nivån på startfältet och det blev en tät kamp om en plats i finalen.
— Det går inte att få bättre motstånd och alla som tagit sig hit är fruktansvärt duktiga. De släpper inte en millimeter gratis och det hade räckt med ett litet misstag för att trilla långt ner i fältet, säger Rasmus Myrgren som tog sig till finalen där han tillslut drog det längsta strået.
— I finalen avgörs allt i ett race och man måste sätta allting på ett kort. Vi fick en bra start, var i ledning vid det första rundningsmärket och sedan hade vi chansen att själva välja den snabbaste vägen.

Rasmus Myrgren och tre andra OS-seglare fick var sitt wildcard till tävlingen men i övrigt bestod startfältet av seglare som vunnit ett SM i någon båtklass under året. Flera unga seglare har imponerat i helgens regatta men den stora överraskningen var Pontus Dackhammar, svensk mästare i E-jolle, och hans besättning som tog hem andraplatsen.
— Att komma tvåa i den här tävlingen är min största vinst hittills känns stort att slå äldre och mer meriterade seglare, säger Pontus Dackhammar, 17 år.

Det är sjätte året i rad som Svenska Seglarförbundet arrangerar Mästarnas Mäsatre där årets SM-vinnare från olika båtklasser samlas i en tävling. Alla seglare tävlar i likadana båtar, CB66, och i startfältet finns seglare från klasser som Optimist, Laser, IF och Starbåt. Målet är att visa upp en publikvänlig sida av seglingssporten med snabba korta race som seglas nära land.
— Det har varit en fantastisk helg och tävlingen har varit bättre än någonsin. Det är många som har sagt att det är kul att segling äntligen blivit en arenasport , säger Svenska Seglarförbundets Sportchef Stefan Rahm.

Finalresultat Mästarnas Mästare 2012
1. Wild Card 2- Rasmus Myrgren/Carl P Sylvan/Thomas Rahm,
2. E-jolle herr- Pontus Dachammar/Gusatv Larsson/Axel Munkby
3. Wild Card 3- Jonas von Geijer/Anders Dahlsjö/Niclas Düring
4. E-jolle kille- Gustav Petterson/Marcus Höglander/Marcus Anjemark
5. C55- Peter Hörwing/Hans Wallén/Jacob Gustafsson
6. 2-Krona- Anton Dahlberg/Nils Dahlsberg/Fredrik Bergström
7. Starbåt- Philip Carlsson/Benjamin Peterson/Kalle Jr. Johansson
8. Formula 18- Tim Shuwalow/Olof Deftlefsen/Johan Gnosspelius

Resultat Mästarnas Mästare 2012

Mer information:
Fabian Bengtsson, information Svenska Seglarförbundet
E-post: ssf@fabianbengtsson.se
Telefon: 0704-59 72 12