OS-stjärna blir speaker på Mästarnas Mästare

SSF har lyckats värva Marit Söderström Nord som speaker och konferenciär på Mästarnas Mästare. Hon själv har redan en vision med den prestigefyllda tävlingen.

Mer än en halv miljon svenska tv-tittare lyssnade på Marit Söderström Nord när hon på SVT utropade sensationen med Lööf/Salminens guldskräll i Starbåtsfinalen på OS.

Som före detta elitseglare och OS-silvermedaljör blev hon det självklara valet när SVT sökte en expertkommentator i segling under OS. Det självklara valet blev hon även för SSF som letade efter en kompetent kommentator för årets höjdpunkt, Mästarnas Mästare.

Marit själv lovordar konceptet med tävlingen, ett evenemang som, enligt henne, tydliggör bredden och mångfalden i segling:
– Samtidigt visar vi också det faktum att alla våra toppidrottare oavsett ålder eller kön, faktiskt kan tävla mot varandra på hög nivå och på lika villkor och slåss om att bli Sveriges bästa seglare.

Marit gillar även utvecklingen att samla fler kring detta evenemang, till exempel som det för första gången sker nu i år då även andra än deltagarna kan köpa biljetter till regattamiddagen:
– Jag tror svensk segling skulle kunna tjäna mycket på att skapa ett bättre erfarenhetsutbyte mellan både klasserna och generationerna. Kanske kan Mästarnas Mästare bli en sådan plattform för detta på ett bredare plan i framtiden.

/Elke Cronenberg

Läs mer om Mästarnas Mästare