Rapport från David och Nisse

Vi känner att de två vistelserna i Århus har gett oss stora steg framåt i utvecklingskurvan.

Dels har vi tagit del av danskarnas expertis i 49er segling, med trimtips, arbetssätt i båten, grundinställningar på båten etc. vilket ur seglingsmässig synpunkt har varit ovärderligt!

Coacher har varit Allan med brons från London-OS och Peter som kört hela 3 OS satsningar, så kompetensen där är på topp. Tyvärr har vädret kanske inte varit det allra bästa, vi skämtade om fyra nyanser av grått, men vinden var bra så då kan man ta det andra.

Vi har även lyckats skaffa oss mer och bättre rutiner i form av en trimdagbok där vi skriver upp båtens setup för varje dag samt hur känslan var. Numera skriver vi också upp lärdomar från dagen som varit genom diskussion och sedan införande i ett fortlöpande dokument. Det bästa med helgen får man nog ändå säga var det absolut sista racet där alla gick all in och vi lyckades vinna!!

Det ultimata kvittot på att vi tagit vara på våra lärdomar från helgen och kommit ikapp danskarna en bra bit. Att vi kommit längre under danmarksträningens korta tid än vi hade själva hemma på baggensfjärden under en månad är nog en rättvis jämförelse. Vi ser nu ljust mot framtiden och nästa säsong där vi hoppas kunna samarbeta mer med danskarna som gjorde det klart för oss att vi alltid var välkomna tillbaka och vi hoppas även de kan komma till Sverige framöver när det blir lite varmare.

Just nu kommer vi ha en liten paus i själva seglingen, båten behöver kärlek/meckande och vi kan behöva skriva listor över t.ex. manövrar, vad vi ska prata om på vattnet, rutiner och våra olika ansvarsområden på land. Vi tänkte också börja leta/förhoppningsvis börja samarbeta med sponsorer för att ha råd med nästa års plan.

David och Nisse