Rapport från KSSS Artemis Youth Program

Dag två i San Francisco bjöd på alla sorters endorfin kickar man kan få. KSSS seglare som barn i godisaffären när de fick kliva upp på AC72.

Morgonens gym sesion kl 07 30 var inte lika jobbig när man visste vad som väntade efter, frukost och team meeting med Team Artemis för att sedan få en guidad tur runt bland kolfiberrullar, kolfiber och ännu mer kolfiber! Som guldfiskar gick vi omkring och sa shit vad coolt, så jäkla fräckt! Stairway to heaven, var känslan när vi gick upp för stegen till AC 72an. Vi har antagligen hoppat en av världens dyraste trampoliner idag och pirrkänslan av att klappa på vingen har inte lagt sig ännu.

Proportionerna på båtarna blev lite jobbig när AC45an som man sett stor på tv helt plötsligt kändes väldigt liten i jämförelse och vilken annan flerskrovsbåt känns som en liten modellbåt. Sen fick vi en härlig lunch med teamet och lite AC45 meck. Men mer säger vi inte, det är ju hemlighetsstämplat!

Därefter åkte vi och seglade FJ (motsvarande 420 utan spinnaker) på Encinal YC och hade lagseglingsträning. Vi var lite ringrostiga i lagseglingstänket, för oss äldre är det ju 6år sen. Men vi gjorde framsteg under träningen och det blev en liten ”torsk” med 1-2 mot USA, Boathandlingen i FJ var inte heller det som vi ägde i den lätta vinden. Men på lördag då ser ni då är vi nog med i matchen!

Nu är kl 06 40 här och vi väntar på pick up för att åka på dagens första fys pass, idag blir det ett morgon och ett eftermiddagspass.

Ganska så nice! Over and out!