Sail 4 Gold Medaljrace

Äntligen kom det ett mer eller mindre perfekt medaljrace för Fredrik och Max i Starbåten.

Efter gårdagen inställda seglingar blev det inte många seglingar i guldgrupperna. Efter lång väntan vågade inte raceoffiern skicka ut någon båt. Det blåste rejält upp, 50 knop i byarna så man förstår beslutet trots att man skulle segla innanför piren.

Medaljracen idag var med stort svenskt deltagande. Förutom våra KSSS seglare i Laser Radial, 470 herr och Starbåt så kvalade även GKSS båtarna i Laser Standard, Finnjolle och 49er in till medaljrace.

Ingen båt hade en riktig medaljchans totalt utom 49ern, men träna på ett medaljrace inför OS är guld värt. Vinden hade mojnat en hel del, men det var fortfarande mycket vind upp och över 20 knop som senare avtog under eftermiddagen.

Josefin Olsson i Laser Radialen var med bra upp till 100 m före första kryssen där sista slaget in blev en total felbedömning. Hon nästan kappsejsade och sen var den dagen lite förstörd. Totalt 10 plats som ändå skall ses som en framgång efter en fotskada och en del coachbyten. Ger gott självförtroende inför träningen här i Weymouth och framför allt hennes första OS start.

470 killarna Anton och Sebbe var väldigt nära en total 6 plats, men greken kom i mål 1/3 båtlängd före, vilket också gjorde att båtarna som var lika innan start precis slog det våra. Ett steg framåt ändå i hårdvinden och känslan ombord blir bara bättre och bättre.

Starbåten gör sitt bästa medaljrace på länge och det kom perfekt för självförtroendekonto inför OS. Killarna hade en tung dag i veckan vilket kostade mycket gent emot de tre topp båtarna. Förlorar idag med en sekund i medaljracet till Frankrike och Fredrik och Max såg väldigt glada ut efter målgång. Jag ser det som ett gott omen.

Mindre än 50 dagar till OS och förberedelserna går vidare i Weymouth. Coacherna anordnar ”regattor” i  omgångar här i Weymouth under ”Kielveckan” och andra veckan i juli innan portarna öppnas den 27 juli med invigning av OS.

KSSS barometern. Slutresultat.

6. Fredrik Lööf/ Max Salminen Starbåt

9. Anton Dahlberg/Sebastian Östling, 470 herr 

10. Josefin Olsson, Laser Radial

30. Kajsa Sundklev/Therese Antman, 470 dam

36. Jesper Stålheim, Laser Standard

63, David Jonsson, Laser Standard 

Björn Johansson

Till regattans hemsida..