Sail 4 Gold Weymouth, Dag 4

Världscup OS klasser, Sail 4 gold Weymouth, England. Dag 4.

Den hårda vinden kom av sig men inte regnet, typ cats and dogs. Dagens övningar startade redan klockan 10.00 eftersom man förväntade sig mycket vind. Paralympicklasserna fick AP A direkt på morgonen och Starbåt/ Finn fick vänta länge. Finn fick dock köra ett hamnrace men inte Starbåten.

Laser och 470 fick gå ut och fick två bra race men regnet gjorde det svårt igen att se banan. Eftersom strömmen var mot på kryssen idag, var det ändå lättare att hålla sig i ”boxen” utan att tappa onödiga meter. 7- 10 m/ s och mycket sjö. Skiftsegling var påtaglig och undanvinden var direkt avgörande.

Den enda båten som höll måttet idag var Josefin Olsson, Laser Radial med stabil 11.6. Seglar stabilt just nu i sitt i och för sig ”drömföre”, men man skall vara bra även då. Det är lätt att se bra ut placeringsmässigt på gruppseglingarna, men det är nu i finalen som det stora sakerna händer. Vågar bara Josefin segla ”sitt” race har vi henne i medaljracet på lördag.

470 killarna var inte riktigt med idag som igår. Många båtar hade bestämt sig att det blåste skjortan redan när de gick ut, så att den mental inställning var redan ”överlevnad”. Svårt att vända trenden oavsett om det inte är så mycket vind. Stort säkerhetpådrag för ”liten verkstad, så att säga.

Laser gold var den grupp som fick segla idag. Jesper är inte med i kroppen riktigt, och gillar inte när han inte kan driva båten på kryssen, som är en av hans styrkor normal. Raket varning på undanvindarna, men blir distanserad på hela banan.

Imorgon fredag väntar vi in 45 knop i byarna och färgen på windgurun är blå. Tror aldrig jag sett det tidigare. Risken för nattsegling imorgon är stor, då vädermannen har ”lovat” avtagande vind, men vågorna lär vara kvar och lite Kalle Anka kan det nog bli.

Medaljrace på lördag och fortfarande tre stor chanser på KSSS deltagande.

 

KSSS barometern efter första finaldagen. (6- 8 race)

6. Fredrik Lööf/ Max Salminen Starbåt (6race)

8. Josefin Olsson, Laser Radial (8 race)

9. Anton Dahlberg/Sebastian Östling, 470 herr (8 race)

30. Kajsa Sundklev/Therese Antman, 470 dam (8 race)

36. Jesper Stålheim, Laser Standard ( 8 race)

63, David Jonsson, Laser Standard (6 race)

Imorgon förväntas det bli vindar på 15 -20  m/s och mer i byarna

För mer information och resultat, klicka här