Sommaren kom till Höstcupen

Två klasser, J80 och Express, gjorde upp om Höstcupen 2012. Förutsättningarna var de allra bästa - både vind och sol i en fantastisk kombination.

Expressklassen seglade färdigt under lördagen. Men det blev Rocad Racing i J80 som tog hem cupen, och därmed får en inbjudan till Mästarnas Mästare.

X-Ray med Joakim Rodebäck från TRASS bakom rodret trivdes bäst av Expressbåtarna i det underbara seglingsvädret. Inte mindre än fem ettor av sex möjliga blev det. Hatten av för det!

I J80-klassen seglade Rocad Racing, KSSS, med Ingemar Sundstedt som i trance båda dagarna. Tillsammans med Micke Lindqvist prenumererade Sundstedt på ettorna och tvåorna förutom i det sjätte racet som blev plumpen i protokollet med en åttondeplacering. Men totalt räckte det till, med bred marginal.

Förhoppningsvis håller det goda seglingshumöret i sig. Segern innebär ju också att Rocad Racing får en inbjudan till Mästarnas Mästare som kommer att seglas i Båstad den 20-21 oktober. 

Om kampen om vinsten inte var så dramatisk, så bjöd i stället race fem på desto mer dramatik. ParBleu med Jenny Lindblad gick riktigt nära Happy, så nära att kollision inte kunde undvikas. ParBleu blev diskvalificerad för sitt tilltag, men Happy med Johannes Bergh tänkte inte låta ett avkört roder hindra dem från att fortsätta segla.

Det fick bli blixtsegling till hamn, nytt roder, upp med gennakern och full fart mot start sex. Hör och häpna, men de hann precis fram till start och höll farten genom hela racet och seglade in som god tvåa. Tänk vad litet adrenalin kan göra för en seglare!

Alla resultat på: http://www.ksss.se/Kappsegling/Kappseglingar/KSSS-Hostcup/Resultat-Hostcup/