Nyheter

Ta emot OS-medaljörerna i segling på Arlanda

2012-08-11 - OS Fredrik Lööf och Max Salminen tog Sveriges hittills enda OS-guld. Rasmus Myrgren briljerade med en bronsmedalj. På måndag anländer OS-medaljörerna till Arlanda.

Starbåtsseglaren Fredrik Lööf, en av Sveriges främsta seglare genom tiderna, tog efter två tidigare OS-medaljer nu även OS-guld tillsammans med Max Salminen.

De svenska seglarna fortsatte att vara framgångsrika i OS-arenan i Weymouth: Laserseglaren Rasmus Myrgren körde den 6 augusti in ett OS-brons.

På måndag anländer båda besättningarna till Arlanda, kl 14:10 (flight SK 526) där de tas emot på scenen på Olympic Airport, Sky City.

Även Svenska Seglarförbundets sportchef Stefan Rahm kommer att vara på plats för att ta emot seglarna.

Fakta - Svensk OS-segling

Förutom två medaljer var OS 2012 även i övrigt framgångsrika för svensk segling: alla resterande herrbesättningar tog sig till medaljfinalerna.Det är också första gången som Sverige haft så många kvinnliga seglare med på ett OS.Senast Sverige tog guld i segling var 1976 i Montreal av John Albrechtsson/Ingvar Hansson i grenen Tempest.

Fakta - Fredrik Lööf/Max Salminen

Fredrik Lööf, KSSS, är en av Sveriges främsta seglare genom tiderna. Lööf deltog nu på sitt sjätte OS, vilket är ett rekord för svensk segling. Förutom ett 10-tal VM-medaljer har han även två OS-brons – ett i Finnjolle (2000 i Sydney) och ett i Starbåt (tillsammans med Anders Ekström, 2008 i Kina).

Max Salminen, KSSS, ursprungligen från Barsebäck, OS-debuterade. Han har seglat tillsammans med Lööf sedan hösten 2010.

Fakta - Rasmus Myrgren

Det är andra gången som 33-årige Myrgren, GKSS, deltar på ett OS. På OS 2008 i Kina missade han medalj mycket knappt i medaljfinalen (6:e plats totalt).