Törnqvist behåller ledningen i Marstrand

Artemis Racing Team med svenske skepparen Torbjörn Törnqvist fortsätter att segla bra i RC44 Sweden Cup i Marstrand.

Fredagens tre seglingar resulterade i serien femma-trea-etta för KSSS-båten som därmed behåller ledning.

– Det sista racet var ett race som man alltid försöker lyckas med men som är svårt att få till. Tack vare en bra start tog vi ledningen och när man leder blir seglingen mycket lättare. Vi kom loss i starten, kunde välja exakt den väg vi ville gå och sedan var det bara ”plain sailing” fram till målet, säger Torbjörn Törnqvist.

Marstrand bjöd på en strålande vacker sommardag med vindar runt 4-5 sekundmeter. Men dagen började inte bra för Artemis som fick nöja sig med en femte plats i fredagens första race som vanns enkelt av ryska Katusha.

I andra racet dominerade franska Aleph från start till mål. Artemis gjorde en stark upphämtning i slutet och knep en tredjeplats med en knapp båtlängds marginal.

Dagens sista segling blev en ren svenskuppvisning. Med lite tur och stor skicklighet hittade Torbjörn Törnqvist rätta vindskiften och inför ett par tusen åskådare på klipporna i Marstrand kunde han defilera in över mållinjen en och en halv minut före tvåan brittiska Peninsula Petroleum och ytterligare en halv minut före Katusha som blev trea

– Målgången inne i centrala Marstrand var fantastisk och det tror jag att alla uppskattar. Vi som seglar gillade det definitivt och jag hoppas även att folket på klipporna gjorde det. Om det blir fler målgångar inne vid Marstrandsön ska vi se till att vinna igen, säger Torbjörn Törnqvist.

För mer information besök www.RC44swedencup.com eller kontakta Mats Olsson på mats@offensivsport.se eller 070-6336130

Ställning efter sex av tolv seglingar
1. Artemis Racing, Sverige, 15 poäng
2. Team Aqua, Storbritannien, 25 poäng
3. Katusha, Ryssland, 26 poäng
4. Aleph, Frankrike, 29 poäng
5. Peninsula Petroleum, Storbritannien, 34 poäng
6. AEZ, Österrike, 37 poäng
7. RUS-7, Ryssland, 37 poäng
8. Synergy, Ryssland, 39 poäng,
9. Team Nika, Ryssland, 44 poäng
10. No Way Back, Holland, 48 poäng
11. AFX Capital, Italien, 62 poäng