Törnqvist leder Sweden Cup i Marstrand

Torbjörn Törnqvist och Artemis Racing Team från KSSS tog en imponerande ledning i RC44 Sweden Cup i Marstrand genom att vara på pallen i torsdagens samtliga tre seglingar

.– Vi gjorde tre väldigt bra starter och vi seglar bra just nu, sade en nöjd Torbjörn Törnqvist efter serien etta-tvåa-trea.

Marstrand bjöd på en grå förmiddag med vindar runt 4-5 sekundmeter – förhållanden som verkade passa den svenska båten. Team Artemis visade direkt att alla ombord var oerhört laddade. De tog starten och dominerade hela racet.

– Fast det var svårt därute idag. Det var massor av vindskiften och det var helt avgörande att välja rätt sida. Men vi har en samtrimmad besättning och bra fart i båten, säger Torbjörn Törnqvist.

Artemis vann det första racet med en imponerande marginal på en minut. Österrikiska AEZ säkrade andraplatsen framför ryska Katusha, som hade en tajt målgång i en grupp med sex båtar.

Artemis fortsatte att segla starkt i andra racet men fick se sig besegrade av RUS-7 med drygt tio meter. I dagens tredje och sista race vaknade cupens totalledare, Team Aqua, till liv. Trots en bra start av svenskarna så var brittiska Aqua först vid samtliga rundningar och tog en enkel seger före franska Aleph. Bakom dem kämpade Artemis, No Way Back och Katusha hårt om tredjeplatsen, vilken Artemis till slut tog före Katusha.

Med tre pallplatser tog Artemis ledningen efter första dagen av totalt fyra. Med sin vinst i race tre klättrade Aqua till en andraplats. Katusha ligger trea totalt.

 Ställning efter tre av tolv seglingar

 1.       Artemis Racing, Sverige, 6 poäng
 2.       Team Aqua, Storbritannien, 11 poäng
 3.      Katusha, Ryssland, 12 poäng
 4.      Synergy, Ryssland, 17 poäng,
 5.      AEZ, Österrike, 18 poäng
 6.     Aleph, Frankrike, 18 poäng
 7.     RUS-7, Ryssland, 20 poäng
 8.    Team Nika, Ryssland, 20 poäng
 9.    Peninsula Petroleum, Storbritannien, 21 poäng
 10.    No Way Back, Holland, 23 poäng
 11.    AFX Capital, Italien, 32 poäng