Totalsegrare i Audi Dragon Cup - Olle Jo Johanssons Team Lumme

Team Lumme imponerar återigen. Förra året stod de högst på pallen med endast en poäng till godo och även detta år tar de hem segern med så få som två poäng mot andrapristagaren Sweet Alice.

Det har varit en kamp mot hela 49 Drakar totalt i årets upplaga av Audi Dragon Cup och Lumme med Olle Jo Johansson, Patrik Salén och Staffan Salén slog dem alla med finess.

För ett år sedan tog de emot det fina vandringspriset som vinnare i Audi Dragon Cup. Innan årets finalstart i Stockholm Sailing Grand Prix på Riddarfjärden återlämnades priset. Helt i onödan skulle det visa sig. Dock var vinsten inte självklar.

I det första racet gick de in som nionde båt över mållinjen och i det sjätte hamnade de på en 13:e plats. Kampen om segern stod främst mellan Teamen Lumme, Sweet Alice och Linda. Hans Liljeblads Team Sweet Alice kammade efter en hård kamp hem andraplatsen med en poäng ner till Stefan Löhrs Team Linda. Båda båtarna hade taktiskt fokus. Första dagen ledde Team Linda finalen men teamen Lumme och Déjà vu seglade om under söndagen.

Lumme dominerade inte bara Drakklassen utan tog hem segern i den gemensamma jaktstartstävlingen med alla fyra olika klasser som deltog i Stockholm Sailing Grand Prix; Grand Prixernas Grand Prix. Prisutdelningen ägde rum på Kungsträdgårdens stora scen med priser från Audi, Sjöö Sandström, Sail Racing, Pol Roger och Robline. Men prisernas pris måste ändå ha varit att få ställa tillbaka vandringspriset i hyllan.

Audi Dragon Cup fortsätter nästa år med fokus på att utöka klassen ytterligare.

Resultatlistor och mer info finns på www.audidragoncup.se

 

 

 

 

.