Nyheter

Medalj till Sommarlund/Düring

2012-12-23 - Träning Un dia mas sin viente. Det blev inget medaljrace idag för tjejerna vare sig för 49FX eller 470.

49er killarna fick en första tjing på vinden. Där var det tyvärr inga SWE killar med. Sen stängde "vindkillen" av agregatet och resten fick börja packa och dra norröver.

Det känns fantastiskt roligt att både FX ekipagen fick vara med och slåss lite i toppen från början. Att Johanna och Sofie har kommit igång så pass bra är inte förvånande , men har ändå inte fått så mycket träning tillsammans att gå på. Låt vara att det var mycket lättvind, men resultat är resultat. Det finns mycket att utveckla, men vad lätt det skall bli att fortsätta träna.

Många såg det som den sista regattan för i år , men jag tycker att det var en bra början på en ny era.

Även våra 470tjejer Kajsa och Therese har legat i bra i höst med mycket träning i Spanien. En blygsam 13:e placering totalt är tjejerna inte nöjda med, då tryck i vinden är att föredraga för dessa damer, än så länge,

Nu vilar KSSS OSklasselit ett par veckor. Därefter går vi in i nästa fas. Fysträningsläger på LOOF Arena, Spåtind, Norge. Ett 20 elitseglare samlas för hård fysträning på skidor.

Därefter åker KSSS 49erliga och Laser Jesper Stålheim till Miami för träning och ny världscup. Även Adam Holm kommer att träna i USA och också han dyker upp på världcupen.

2012 var ett fantastiskt år för  KSSS OS seglare. OSguld, EM silver som topp.

Nu drar vi vidare mot nästa OS. Rio de Janerio så häng på.

Björn Johansson