Nyheter

Världscup OS-klasser i Hyères, Frankrike - Rapport dag 4

2012-04-26 - Träning, OS KSSS seglare spikar onsdagens sista delseglingen i Starbåt och 49er.

Onsdagens seglingar seglades i en laver bris som ökade upp till 6 m/s på sen eftermiddag. Alla klasser kom igång på utsatt tid och förväntningarna blev stora på de som inte kunde visa sin förmåga tidigare. Fredrik Lööf och Max Salminen i Starbåts klassen håller stilen 2,10,1 idag och totalt 3:a.Otroligt jämn segling mellan engelmännen Percy/ Simpson och SWE, trots att den byiga vinden. Den försvårar det taktiska spelet. Killar gör inte så stora separationer på vare sig kryss eller läns vilket gör att det inte blir så stora förluster när man väl är lite fel på det. Starka på undanvindarna.

49er klassen guldfinal blev extremt stora i kant segling. Trycket varierade så mycket att det var mycket på spel. De tre första båtarna efter första kryssen kommer alltid loss och får stora försprång. Detta hände även Charlie och Kalle idag, där de seglade för mycket på säkerhet och kom under alla inför kryssrundningarna och rundade topp 15. Sista seglingen vågade de lite mer och leder vid ! a kryssen och bara ökade ledningen in i mål. Lätt när man får välja först. 18,17,20,1 idag känns mer, men vi har mer att slipa på innan det blir riktigt bra.

470 herrarna var inte nöjda alls med sin insats, missade i starterna och får slita för sina resultat.

Laser Radial och Josefine öppnade tunt i finalomgången, men kom tillbaka i den andra på den nivå som håller just nu topp 20.

KSSS BAROMETERN

3 Fredrik Lööf/ Max Salminen Starbåt efter 6 seglingar rak serie

20 Josefin Olsson Laser Radial efter 8 seglingar(guldfinal)

21 Anton Dahlberg/ Sebastian Östling 470 herr efter 8 seglingar(guldfinal)

22 Charlie Ekberg/ Kalle Torlén 49er efter 9 seglingar(guldfinal)

39 Fanny Bauman RSX bräda ,dam

Björn Johansson