Nyheter

Världscup OS-klasser i Hyères, Frankrike - Rapport dag 2

2012-04-23 - Träning, OS Perfekta seglingsförhållanden i Hyères idag.

Strålande sol och 8-9 m/s som blandades med lite skift. Ett eldorado för seglare som tycker om lite tuffa, utmanande förhållanden. Svenskarna visade framfötterna i många klasser idag, bäst för dagen steg inte helt oväntat Fredrik Lööf och Max Salminen in i det främre ledet. Starbåten seglade lite närmare land och fick väldigt platt vatten med inte desto mindre skift. Tyvärr tjuvstartade SWE i den första seglingen. Seglingsmässigt var killarna väl med framme och med en spännande länsmålgång med 4 jämna starbåtar blandades in med 5 Sonarer från paralympicsklassen så vann Kanadicken Clarke/ Bjorn med en halvbåtlängd före GBR Percy/ Simpson. Det kommande två seglingarna nöter Lööf / Salminen på i dem små skiften och stark undanvindssegling och blir 2.1. Totalt ligger Lööf / Salminen 6 med en disk medräknad.

470 herrarna Anton och Sebastian gick från klarhet till klarhet idag med stabila 3,1. Från många små incidenter på banan i går i hårdare vind tog herrarna kontroll på omgivning och sin egen båt idag och ägde i det 81 starka start fältet. Killarna ligger 24 totalt med en disk medräknad.

49er killarna Charlie och Kalle började starkt på förmiddagen med att vara med topp 5 efter båda första kryssarna, men hade lite problem att hålla på länsarna. Hade ändå godkända 7,10 i mål. Eftermiddagsövningarna gick mindre bra. Trots klockrena starter kunde de inte hålla stången och blev lite villrådiga i vägvalen när vinden började och droppa mycket och byarna blev än mer mindre och stora vinklar .15 och 18 är inte godkänt , men vi är fortfarande med topp 25 och jobbar hårt för att nå guldinalen.

Josefin Olsson hade bra starter idag och kunde matcha de bäste med en 5 i första och 11 i andra, totalt 17.

I RSX klassen kämpar Fanny Baumann vidare i sin första Världscup och insuper atmosfär och rutin inför framtiden.

I morgon väntas det en ny ”kula” med vind runt middag, så starten blir väldigt tidigt imorgon. Redan klockan 09.00 för alla klasser. Hoppas vi får in åtminstone en segling per klass,

Finalomgången börjar sendan på onsdagen. Då väntas hårdvinden vara över och fler kan blanda sig in i leken.

Resultat efter två dagar i KSSS barometern

6 Fredrik Lööf/ Max Salminen Starbåt efter 3 seglingar

17 Josefin Olsson Laser Radial efter 4 seglingar

23 Charlie Ekberg/ Kalle Torlén 49er efter 4 seglingar

24 Anton Dahlberg/ Sebastian Östling 470 herr efter 4 seglingar

39 Fanny Bauman RSX bräda ,dam

Björn Johansson