Nyheter

Världscup OS-klasser i Hyères, Frankrike - Rapport dag 3

2012-04-24 - Träning, OS Hårt Tryck i Hyères

Hårdvindsseglarna har sitt eldorado denna veckan i Hyéres. Vinden håller i sig med råge. Det blåser så mycket att banläggarna har svårt att hålla märken på plats, vilket får stora konsekvenser för seglarna som får mycket väntan ute på sjön. Starten gick redan kl 09.00 idag, vilket var räddningen för de flesta klasserna, så nu får man räkna bort en segling, när vi går in i guldfinalen i alla klasser som seglar i grupper. Redan klockan tolv fick de flesta klasser som inte gjort sina race för dagen, flagga A/ seglingarna skjuts upp till imorgon.

Laser Radial klassen med Josefin Olsson släppte rampen redan 08.00, en timmas utsegling för att sen segla in igen för att banan inte låg kvar på plats. Senare kom tjejerna igång på en närmare banområde, efter att RSX seglat färdigt. En 11 och en 12 idag lämnar Josefin på en 19 plats totalt och guldfinalsegling imorgon.

I 49er klassen blev det tummen upp för Charlie och Kalle som klarar ”cutten” för att använda golfspråk. Med en avslutande seglingen i dag och en kapsejsning 70 m före mål räddade de sig in på en 11 plats och en 24 totalt. 20 poäng upp till topp 10 på minst 6 seglingar ger en andra chans.

470 herrarna började dagen galant med en ny "singel" (4) ,men kunde inte fullfölja i den andra pga av lite fadäser. Klättrar ändå lite i totalen.

Starbåtklassens Fredrik Lööf och Max Salminen håller sin jämnhet och klättrar i listan trots att de räknar en disk i sammandraget.

Imorgon förväntas lite mer moderata vindar och programmet kan kommas ikapp lite.

Resultat efter två dagar i KSSS barometern

5 Fredrik Lööf/ Max Salminen Starbåt efter 4 seglingar (rak serie)

19 Josefin Olsson Laser Radial efter 6 seglingar(guldfinal)

20 Anton Dahlberg/ Sebastian Östling 470 herr efter 6 seglingar(guldfinal)

24 Charlie Ekberg/ Kalle Torlén 49er efter 5 seglingar(guldfinal)

39 Fanny Bauman RSX bräda ,dam

Björn Johansson